Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
2 puodeliai (480 ml) vandens
2/3 puodelio (100 g) „žalių“ anakardžių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus (arba avokadų aliejaus)
1 puodelis kubeliais supjaustyto svogūno
4 skiltelės česnako, susmulkintos
1 arbatinis šaukštelis malto kumino
1 arbatinis šaukštelis jūros druskos
1/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
1 žiupsnelis kajeno pipirų (ir daugiau – pagal skonį)
2 skardinės (po 100 g) konservuotų smulkintų žaliųjų čili pipirų
3 skardinės (po 400 g) baltųjų pupelių (pavyzdžiui, CANNELLINI), subertų į kiaurasamtį ir perplautų po tekančiu vandeniu
1 puodelis (150 g) šaldytų kukurūzų (arba perplautų konservuotų kukurūzų)
2 puodeliai (50 g) mažųjų špinatų arba žaliojo lapinio kopūsto (KALE)
Patiekimui (nebūtina):
Duona
Šviežiai supjaustyta kalendra
Susmulkinti svogūnų laiškai
Aštrus padažas
Gaminimas:
1. Į didelio greičio trintuvą (blenderį) supilkite vandenį ir sudėkite anakardžius. Trinkite dideliu greičiu tol, kol masė taps vientisa ir kreminė (apie 1–2 minutes). Atidėkite į šalį.
2. Įkaitinkite didelį puodą ant vidutinės ugnies. Kai įkais, įpilkite alyvuogių aliejaus, suberkite svogūnus ir česnaką. Kepinkite tol, kol svogūnai suminkštės ir taps permatomi, maždaug 5 minutes.
3. Sudėkite kuminą, jūros druską (pradėkite nuo mažesnio kiekio), juoduosius ir kajeno pipirus. Kepinkite dar 1 minutę, kol pasklis aromatas.
4. Sudėkite žaliuosius čili pipirus, perplautas pupeles bei kukurūzus. Išmaišykite.
5. Įmaišykite anakardžių „pieną“ ir užvirinkite mišinį. Sumažinkite ugnį ir virkite 10 minučių, kol sutirštės (retkarčiais pamaišykite). Jei troškinys per daug sutirštės, galite įpilti vandens arba augalinės kilmės pieno.
6. Praėjus 10 minučių, paragaukite ir pakoreguokite pagal poreikį: įberkite daugiau druskos arba kajeno pipirų, kad suteiktumėte aštrumo. Kai troškinys išvirs, nukelkite jį nuo ugnies ir sudėkite norimus žalumynus. Maišykite tol, kol žalumynai sušilę suglebs.
7. Troškinį patiekite šiltą su kukurūzų duona, kalendra, svogūnų laiškais ir (arba) aštriu padažu (nebūtina).
8. Likutį sandariame inde šaldytuve laikykite iki 3–4 dienų arba šaldiklyje 1 mėnesį (ar ilgiau). Pašildykite mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės, kol sušils (prireikus įpildami vandens).
PASTABA: jei jūsų trintuvas nėra galingas, prieš trindami anakardžius, galite 20 minučių juos pamirkyti karštame vandenyje.
Išeiga: 6 porcijos
Receptas: minimalistbaker.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite