Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
Salotoms:
2 ant grotelių iškeptos vištienos krūtinėlės, supjaustytos kąsnio dydžio gabalėliais
1/2 puodelio griežinėliais pjaustytų migdolų
Pusė mažo raudonojo svogūno (arba 1 mažas askaloninis česnakas), plonai supjaustytas
4 puodeliai susmulkintos romaninės salotos
4 puodeliai mažųjų špinatų (apie 100 g)
225 g braškių, supjaustytų ketvirčiais
1 puodelis vyšninių pomidorų, perpjautų pusiau (apie 170 g)
2 prinokę avokadai, supjaustyti kubeliais
1/8 arbatinio šaukštelio druskos
3/4 puodelio fetos sūrio
Salotų padažui:
1/4 puodelio šviežiai išspaustų citrinos sulčių
3 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
2 šaukštai medaus
1 arbatinis šaukštelis garstyčių DIJON
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
1/8 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Gaminimas:
1. Paskrudinkite migdolus: sudėkite juos į didelę keptuvę ir pakaitinkite ant vidutinės ugnies. 2 minutes kepinkite nuolat maišydami, kad nesudegtų. Sumažinkite ugnį iki vidutinės-žemos. Toliau kepinkite ir maišykite tol, kol migdolai paskleis aromatą ir pradės įgyti auksinę spalvą (dar maždaug 3–5 minutes). Iškart perkelkite į lėkštę arba dubenį, kad atvėstų.
2. Supjaustytą svogūną sudėkite į dubenį ir užpilkite šaltu vandeniu. Palikite pastovėti tol, kol ruošite likusią salotų dalį (tai padeda išsaugoti skonį bei pašalinti svogūno „aitrumą“).
3. Paruoškite padažą: vidutinio dydžio dubenyje greitai išplakite citrinos sultis, aliejų, medų, garstyčias, druską ir pipirus.
4. Į didelį dubenį sudėkite romanines salotas ir špinatus. Taip pat sudėkite braškes, pomidorus ir vieną avokadą. Pabarstykite druska. Nusausinkite raudonąjį svogūną ir taip pat sudėkite į dubenį. Tada sudėkite vištieną. Užpilkite maždaug pusę padažo kiekio ant salotų ir išmaišykite taip, kad pasidengtų padažu (beje, švarios rankos yra idealus „įrankis“ maišymui). Įvertinkite padažo kiekį – salotų lapai turėtų būti drėgni, bet ne plaukti padaže. Jei reikia, įpilkite daugiau padažo.
5. Sudėkite likusį avokadą, fetos sūrį ir migdolus. Dar kartą atsargiai išmaišykite. Patiekite iš karto su papildomu padažu šalia.
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: wellplated.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite