Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
1½ puodelio konservuotų arba virtų avinžirnių
1 valgomasis šaukštas avinžirnių vandens (aquafaba), t.y. vanduo, likęs po avinžirnių virimo arba skystis iš avinžirnių skardinės
1½ mažo pomidoro, smulkiai supjaustyto
1/2 mažo svogūno, smulkiai supjaustyto
1 sauja plokščialapių petražolių, supjaustytų
10 mėtų lapelių, supjaustytų
Salotų padažui:
1 maža česnako skiltelė, susmulkinta
1/2 arbatinio šaukštelio kumino (arba pagal skonį)
1½ valgomojo šaukšto ypač tyro alyvuogių aliejaus
1 maža citrina, išspausti sultis (pagal skonį)
1½ arbatinio šaukštelio druskos (pagal skonį)
1¼ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (pagal skonį)
Gaminimas:
1. Jei norite šiltų avinžirnių salotų, į puodą ant vidutinės ugnies sudėkite avinžirnius, aquafabą (avinžirnių skystį), kuminą, česnaką, druską ir juoduosius pipirus. Pašildykite porą minučių, tada nukelkite nuo ugnies. Jei norite šaltų avinžirnių salotų, šį žingsnį praleiskite.
2. Dideliame dubenyje atsargiai sumaišykite avinžirnius, supjaustytą pomidorą ir svogūną bei susmulkintas žoleles.
3. Mažame dubenyje išplakite visus padažo ingredientus (jei avinžirnius šildėte, išplakite tik citrinos sultis ir alyvuogių aliejų). Apšlakstykite padažu salotas ir atsargiai išmaišykite, kad gerai pasidengtų padažu. Paragaukite ir, jei reikia, įberkite daugiau druskos bei pipirų. Prieš patiekdami papildomai pabarstykite kuminu.
Išeiga: 2 porcijos
Receptas: plantbasedfolk.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite