Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Ant grotelių kepti Briuselio kopūstai

    Ant grotelių kepti Briuselio kopūstai – greitai paruošiamas ir sveikas garnyras!

    Ingredientai:

    450 g Briuselio kopūstų (svarbu, kad jie būtų kuo vienodesnio dydžio)

    1 valgomasis šaukštas ypač tyro alyvuogių aliejaus

    1 valgomasis šaukštas smulkinto česnako

    1 valgomasis šaukštas sojų padažo (arba TAMARI padažo)

    1 valgomasis šaukštas balzaminio acto

    1 arbatinis šaukštelis garstyčių DIJON

    1/4 arbatinio šaukštelio druskos

    1/4 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų

    Mediniai arba metaliniai iešmeliai

    Gaminimas:  

    1. Jei naudojate medinius iešmelius, prieš gamindami pamirkykite juos vandenyje bent 1 valandą.

    2. Nupjaukite Briuselio kopūstų galus ir pašalinkite išorinius rudus lapelius. Sudėkite į didelį dubenį ir 3 minutes pakaitinkite mikrobangų krosnelėje aukščiausiu galingumu (jei mikrobangų krosnelės neturite, Briuselio kopūstus 3 minutes blanširuokite verdančiame vandenyje, tada pamerkite juos į ledo vonelę; gerai nusausinkite). Leiskite atvėsti.

    3. Įkaitinkite lauko grilį iki vidutinės ugnies (apie 190 °C). Briuselio kopūstus taip pat galite kepti grilio keptuvėje ant viryklės arba orkaitėje (grilio režimu).

    4. Kai Briuselio kopūstai pakankamai atvės, kad būtų galima saugiai juos liesti, tame pačiame dubenyje ant jų užpilkite alyvuogių aliejaus, česnako, sojų padažo, balzaminio acto, garstyčių, druskos ir pipirų. Tolygiai išmaišykite.

    5. Surinkite iešmelius: ant kiekvieno iešmelio užverkite 4–5 Briuselio kopūstus, kotelių galus nukreipdami į tą pačią pusę. Tarp kiekvieno kopūsto palikite bent 1 cm tarpą. Jei jūsų Briuselio kopūstai yra įvairių dydžių, sugrupuokite panašaus dydžio kopūstus ant tų pačių iešmelių, kad galėtumėte juos kuo tolygiau iškepti. Likusį sojų padažo ir balzaminio acto mišinį palikite dubenyje (jis itin skanus ir jo dar prireiks).

    6. Sudėkite iešmelius ant grotelių. Uždenkite ir kepkite 5 minutes. Atsargiai apverskite iešmelius. Vėl uždenkite ir kepkite dar 5 minutes, kol gražiai apskrus ir bus pakankamai minkšti, kad galėtumėte juos lengvai perdurti aštriu peiliu.

    7. Atsargiai nuimkite Briuselio kopūstus nuo iešmelių ir sudėkite juos atgal į dubenį su atidėtu sojų padažo ir balzaminio acto mišiniu. Dideliu šaukštu išmaišykite. Tada perdėkite į serviravimo lėkštę arba patiekite tiesiai iš dubens. Skanaus!

    Išeiga: 3 porcijos

    Receptas:  wellplated.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite