Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ant grotelių keptos cukinijos su parmezano sūriu ir žolelėmis – greitai paruošiamas garnyras, derantis prie įvairių pagrindinių patiekalų!
Ingredientai:
4 vidutinio dydžio cukinijos
1 valgomasis šaukštas ypač tyro alyvuogių aliejaus
1 arbatinis šaukštelis itališkų prieskonių mišinio (nebūtina)
1 arbatinis šaukštelis druskos
1/2 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Pusė mažos citrinos, išspausti sultis
2 valgomieji šaukštai šviežiai tarkuoto parmezano sūrio
Gaminimas:
1. Įkaitinkite dujinę arba anglies kepsninę iki didelės temperatūros (200–230 °C). Nupjaukite kiekvienos cukinijos galus ir supjaustykite jas išilgai į keturias dalis (iš kiekvienos cukinijos turėsite po keturias tokias „lazdeles“). Sudėkite ant kepimo skardos.
2. Apšlakstykite cukinijas alyvuogių aliejumi ir pabarstykite itališkais prieskoniais (jei naudojate), druska bei pipirais.
3. Sudėkite cukinijas ant grotelių taip, kad viena iš perpjautų pusių liestųsi su grotelėmis. Kepkite 4 minutes, kol atsiras tamsios grilio žymės.
4. Apverskite cukiniją ant kitos pusės (odele žemyn). Kepkite dar 5 minutes. Tada galite apversti ant likusios dar nekepintos perpjautos pusės (ir pakepinti 1–2 minutes) – jei norite, kad ant visų paviršių būtų grilio žymių (tai nėra būtina). Po to perdėkite ant kepimo skardos arba serviravimo lėkštės.
5. Ant viršaus išspauskite citrinos sulčių ir pabarstykite parmezano sūriu. Skanaus!
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: wellplated.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite