Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
4 dideli Portobello grybai, be kotelių
3 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
1 šaukštas balzaminio acto
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
1/2 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1 vidutinio dydžio smulkiai supjaustytas askaloninis česnakas (dar žinomas kaip šalotinis svogūnas arba askalonas; angl. shallot)
2 česnako skiltelės, susmulkintos
1/4 arbatinio šaukštelio džiovinto rozmarino
140 g mažųjų špinatų (maždaug 5 puodeliai)
1½ puodelio virtų baltųjų CANNELLINI pupelių (perplaukite, jei naudojate konservuotas pupeles)
100 g ožkų sūrio
3 šaukštai smulkintų saulėje džiovintų pomidorų, supakuotų aliejuje (prieš išmatuodami jų kiekį, pirmiausiai nupilkite skystį, o pomidorus nusausinkite)
4 šaukštai parmezano sūrio
2 šaukštai smulkintų šviežių bazilikų (ir papildomai patiekimui)
2 šaukštai PANKO džiūvėsėlių
Gaminimas:
1. Įdėkite groteles į orkaitės vidurį ir įkaitinkite iki 200 °C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Mažu šaukštu atsargiai išvalykite grybų vidų. Mažame dubenyje sumaišykite 2 šaukštus aliejaus, balzaminio acto, 1/4 arbatinio šaukštelio druskos ir 1/4 arbatinio šaukštelio pipirų. Išdėliokite grybus ant paruoštos kepimo skardos ir mišiniu aptepkite abi puses. Apverskite koteliais žemyn. Kepkite 15 minučių (kol ruošite įdarą).
3. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite likusį 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Sudėkite askaloninį česnaką ir kepinkite tol, kol suminkštės, 2–3 minutes.
4. Sumažinkite ugnį iki minimumo. Įmaišykite česnaką bei rozmariną ir kepinkite tol, kol pasklis česnako aromatas – maždaug 30 sekundžių.
5. Nuolat maišydami didelėmis saujomis sudėkite špinatus. Maišykite tol, kol sušilę špinatai visai suglebs – maždaug 2 minutes.
6. Išjunkite ugnį. Sudėkite baltąsias pupeles, tada ant viršaus užtrupinkite ožkos sūrio. Sudėkite saulėje džiovintus pomidorus, 2 šaukštus parmezano, baziliką ir likusį 1/4 arbatinio šaukštelio druskos bei 1/4 arbatinio šaukštelio pipirų. Maišykite tol, kol ožkos sūris šiek tiek išsilydys ir viskas gražiai susimaišys tarpusavyje. Paragaukite ir, jei reikia, pakoreguokite prieskonius.
7. Apverskite grybus koteliais į viršų. Tolygiai paskirstykite įdarą tarp grybų kepurėlių. Mažame dubenyje sumaišykite PANKO džiūvėsėlius bei likusius 2 šaukštus parmezano; pabarstykite šio mišinio ant grybų viršaus. Tada viršų negausiai apipurkškite alyvuogių aliejumi.
8. Grąžinkite kepimo skardą į orkaitę ir kepkite tol, kol grybai suminkštės, o įdaras sušils (maždaug 10 minučių). Jei norite, kad viršus apskrustų, 2–3 minutes įjunkite kaitinimo iš viršaus režimą (stebėkite, nepalikite be priežiūros!). Papildomai pabarstykite baziliku; grybus patiekite šiltus.
Išeiga: 2 porcijos
Receptas: wellplated.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite