Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Veganiškus krekerius be gliuteno patiekite su mėgstamu padažu (pavyzdžiui, „BBQ Ranch“, baltųjų pupelių mirkomuoju padažu, humusu su burokėliais, pomidorų padažu ar kt.).
Ingredientai:
1 puodelis (140 g) avinžirnių miltų,
1/2 puodelio (60 g) tapijokos miltų (tapijokos krakmolo) arba galite pakeisti marantos milteliais (arrowroot)
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
1 valgomasis šaukštas maistinių mielių
1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus (+ papildomai aptepimui)
1/3 puodelio vandens
1/8 arbatinio šaukštelio kokosų cukraus
1 valgomasis šaukštas sezamo sėklų (nebūtina)
Gaminimas:
1. Dubenyje tolygiai sumaišykite visus sausuosius ingredientus. Padarykite duobutę centre ir suberkite šlapiuosius ingredientus. Maišykite tol, kol visi ingredientai susijungs, tada išminkykite rankomis iki vientisos masės, surinkdami visus tešlos gabalėlius.
2. Kočėlu iškočiokite tešlą tarp dviejų kepimo popieriaus lapų iki maždaug 3 mm. Išpjaukite norimas formas ir sudėkite jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos, užtikrindami, kad krekeriai nepersidengtų. Kepkite įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriumi (200 °C) 12–13 minučių (kol krekeriai taps auksinės-rudos spalvos ir nebebus minkšti).
NEBŪTINA: prieš kočiodami, tešlą pabarstykite sezamo sėklomis, o jau išpjautas krekerių formas aptepkite alyvuogių aliejumi.
3. Prieš perkeldami iškepusius krekerius, leiskite jiems atvėsti toje pačioje kepimo skardoje apie 10 minučių. Laikykite užsegamame maišelyje arba inde kelias dienas. Patiekite su mėgstamu padažu.
PASTABA: išpjaukite formeles kuo vienodžiau, kad jos tolygiai iškeptų. Nupjaukite išorinius nelygius kraštus ir perkočiokite juos į naujas formeles.
Dėkite vieną skardą orkaitės centre – tai karščiausia orkaitės vieta; joje krekeriai iškepa geriausiai (tačiau krekerius sudėkite ant skardos taip, kad jie nepersidengtų – jei reikia, kepkite keliomis partijomis).
Išeiga: apie 40 krekerių (priklausomai nuo jų dydžio)
Receptas: plantbasedfolk.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite