Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Aromatingame padaže troškintos raudonosios pupelės – Šiaurės Indijos regiono virtuvei būdingas karis.
Ingredientai:
3 skardinės (po 400 g) konservuotų raudonųjų pupelių vandenyje
2 šaukštai aliejaus
3 dideli svogūnai, nulupti ir supjaustyti
400 ml vandens
5 cm gabalėlis imbiero, nuluptas ir supjaustytas
2 didelės skiltelės česnako, nuluptos ir supjaustytos
1 žalia aitrioji paprika, supjaustyta
2 arbatiniai šaukšteliai kumino sėklų
1/2 arbatinio šaukštelio šventkmynių (ajwain) sėklų
1/4 arbatinio šaukštelio asafetidos (kvapioji ferula), nebūtina
1 džiovintas lauro lapas
4 žaliųjų kardamonų ankštys, be odelių
1 juodasis kardamonas
2 gvazdikėliai
1/2 arbatinio šaukštelio ciberžolės
2 šaukštai dvigubai koncentruotos pomidorų tyrės
60 g veganiško sviesto
1/2 arbatinio šaukštelio kašmyro raudonųjų aitriųjų paprikų miltelių
1/2 arbatinio šaukštelio džiovintų ožragės lapų (kasoori methi)
1 arbatinis šaukštelis GARAM MASALA prieskonių
1 didelės citrinos sultys
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
Patiekimui:
Virti BASMATI ryžiai
Pjaustyti raudonieji svogūnai
Žaliosios aitriosios paprikos
Veganiškas sviestas
Duonelė
Citrinos skiltelės
Gaminimas:
1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus, įberkite 1 arbatinį šaukštelį druskos ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol lengvai apskrus, maždaug 8 minutes. Sudėkite imbierą, česnaką, žaliąją aitriąją papriką, kuminą, šventkmynių (ajwain) sėklas, lauro lapą, gvazdikėlius, žaliąjį kardamoną (tik sėklas), visą juodąjį kardamoną, asafetidą ir ciberžolę. Kepinkite 2–3 minutes. Sudėkite pomidorų tyrę ir pakepinkite 30–40 sekundžių, tada įpilkite 200 ml vandens. Virkite, kol tūris sumažės perpus. Leiskite atvėsti.
2. Svogūnų ir prieskonių mišinį trinkite galingu trintuvu (blenderiu) iki vientisos masės, maždaug 2 minutes.
3. Perplaukite tą pačią keptuvę, kurią naudojote padažui, tada nuvalykite popieriniu rankšluosčiu. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, tada suberkite čili miltelius, džiovintus ožragės lapus (kasoori methi) ir GARAM MASALA. Tik šiek tiek pakaitinkite ir sudėkite anksčiau sutrintą masę. Į trintuvo indą supilkite likusius 200 ml vandens ir pakratykite, kad pašalintumėte viduje aplipusį padažą – jį taip pat supilkite į keptuvę.
4. Sudėkite pupeles (kartu su virimo skysčiu) ir pagardinkite druska, cukrumi bei citrinos sultimis. Užvirinkite ir uždenkite dangčiu. Troškinkite ant vidutinės ugnies 10 minučių, pamaišydami laikui įpusėjus, kad pupelės nepriliptų prie puodo dugno. Nuimkite dangtį ir patroškinkite dar 10 minučių, kad išgaruotų vandens perteklius ir padažas sutirštėtų. Patiekite su ryžiais, duonele, pjaustytais svogūnais, čili pipirais, citrinos skiltelėmis ir sviestu (nebūtina).
Receptas: sanjanafeasts.co.uk
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite