Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
Tofu marinavimui:
1 pakuotė kieto TOFU (400 g)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
1/2 arbatinio šaukštelio česnako miltelių
2 arbatiniai šaukšteliai GARAM MASALA prieskonių
1/2 arbatinio šaukštelio ciberžolės
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
Kario padažui:
1 valgomasis šaukštas kokosų aliejaus
1 valgomasis šaukštas veganiško sviesto (nesūdyto)
1 vidutinio dydžio svogūnas, supjaustytas
1/4 arbatinio šaukštelio malto imbiero
1 valgomasis šaukštas GARAM MASALA prieskonių
1 arbatinis šaukštelis ožragės miltelių
1 arbatinis šaukštelis malto kumino
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
3 česnako skiltelės, susmulkintos
1/3 puodelio pomidorų pastos
konservuotas kokosų kremas (1 skardinė, 400 g)
Gaminimas:
1. Apvyniokite TOFU blokelį drėgmę sugeriančiu popieriumi ir padėkite tarp dviejų pjaustymo lentelių. Ant viršutinės lentelės uždėkite kelias knygas, kad padidintumėte svorį. Palaikykite 30 minučių, kad pasišalintų visas TOFU skystis.
2. TOFU marinavimas: supjaustykite TOFU blokelį plonais griežinėliais. Tada suplėšykite juos, kad susidarytų netaisyklingi gabalėliai – tai geriausiai imituoja vištienos tekstūrą! Tačiau, jei norite, galite supjaustyti TOFU taisyklingais kubeliais.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Atidėkite į šalį.
4. Dideliame dubenyje sumaišykite visus marinato ingredientus: alyvuogių aliejų, kukurūzų krakmolą, česnako miltelius, GARAM MASALA, ciberžolę ir druską.
5. Sudėkite TOFU gabalėlius į marinatą ir sumaišykite šaukštu.
6. TOFU gabalėlius išdėliokite ant paruoštos kepimo skardos vienu sluoksniu ir įsitikinkite, kad TOFU gabalėliai nesiliečia vienas su kitu ir nepersidengia.
7. Kepkite TOFU orkaitėje ant vidurinių grotelių 200 °C temperatūroje 20–30 minučių (apverskite juos įpusėjus laikui).
8. Tuo tarpu paruoškite kario padažą. Įkaitinkite didelę keptuvę arba vidutinio dydžio puodą ant vidutinės-stiprios ugnies. Įpilkite kokosų aliejaus, sviesto ir smulkintų svogūnų. Maišykite ir kepinkite tol, kol suminkštės ir pasklis aromatas, maždaug 2 minutes.
9. Sudėkite visus prieskonius: imbierą, GARAM MASALA, ožragę, kuminą, druską, smulkintą česnaką ir pomidorų pastą. Išmaišykite ir kepinkite 30 sekundžių, kol susidarys pasta.
10. Įmaišykite konservuotą kokosų grietinėlę, išmaišykite ir troškinkite 2–3 minutes.
11. Tada įmaišykite iškeptus TOFU gabalėlius, uždenkite ir troškinkite 10–15 minučių, retkarčiais pamaišydami, kol padažas sutirštės.
12. Patiekite su JASMINE ryžiais, veganiška naan duona arba žiedinių kopūstų „ryžiais“.
Išeiga: 8 porcijos
Receptas: theconsciousplantkitchen.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite