Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Pinto pupelės yra ankštinių augalų rūšis, vartojamos įvairiose pasaulio virtuvėse. Jos yra populiarios Lotynų Amerikos, Meksikos ir Pietvakarių JAV kulinarijoje, kur pupelės yra pagrindinis patiekalų, tokių kaip buritai, keptos pupelės ir čili triškinys, ingredientas. Pinto pupelės yra žinomos dėl savo kreminės tekstūros ir riešutų skonio. Jos yra maistingas baltymų, sunkiųjų angliavandenių, skaidulų, vitaminų ir mineralų šaltinis.
Pinto pupelės yra ne tik skanios, bet ir turi įvairios naudos organizmui. Jos yra puikus augalinių baltymų, sunkiųjų angliavandenių ir maistinių skaidulų šaltinis. Jose taip pat gausu pagrindinių mineralinių medžiagų, tokių kaip folio rūgštis, manganas, fosforas ir geležis. Reguliarus pinto pupelių vartojimas gali prisidėti prie sveikos ir subalansuotos mitybos.
Ekologiškos pupelės auginamos ir gaminamos naudojant ekologinio ūkininkavimo metodus. Ekologinis ūkininkavimas yra žemės ūkio požiūris, kuriame pabrėžiamas tvarumas, atsakomybė už aplinkos apsaugą ir sintetinių cheminių medžiagų, genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir dirbtinių priedų vengimas. Paprastai tam, kad pupelės būtų apsaugotos nuo kenkėjų ir išsilaikytų kuo ilgiau, jos paveikiamos dirbtiniais chemikalais – pesticidais, o kaip yra žinoma, daugelis pesticidų yra toksiški ir pavojingi žmogaus sveikatai. Dėl šios priežasties, svarbu rinktis sertifikuotus, ekologiškus produktus.
Laikymo sąlygos: Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Sudedamosios dalys: ekologiškos Pinto pupelės.
Maistinė vertė 100 g
Energinė vertė |
1241 kJ/295 kcal |
Riebalų |
1.3 g |
-iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių |
0.2 g |
Angliavandenių |
36.0 g |
-iš kurių cukrų |
2.3 g |
Skaidulinių medžiagų |
24.0 g |
Baltymų |
23.0 g |
Druskos |
0.01 g |
Kruopščiai nuplaukite pupeles po tekančiu vandeniu.
Mirkydami pupeles keletą valandų arba per naktį, galite sutrumpinti kepimo laiką ir padaryti pupeles lengviau virškinamos. Jei nuspręsite jas mirkyti, prieš gamindami būtinai nusausinkite ir nuplaukite.
Į puodą suberkite pinto pupeles ir užpilkite keliais centimetrais vandens arba sultinio. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį iki mažos ugnies. Virkite pupeles apie 1–1,5 valandos arba tol, kol jos suminkštės. Virimo metu galite pridėti prieskonių, pavyzdžiui, druskos, pipirų, česnako ir žolelių, kad pagerintumėte jų skonį.
Be glitimo. Ekologiški ilgagrūdžiai rudieji ryžiai išlaiko visas vertingas medžiagas lukšte ir yra vertingesni už baltus ilgagrūdžius ryžius. Rudieji ryžiai puikiai tinka mėsos, žuvies, daržovių patiekalams.
Ekologiški auksiniai linų sėmenys – maistingos sėklos, naudojamos maisto gamyboje.
Rudieji lęšiai pasižymi švelniu, savotišku riešutus primenančiu skoniu, ir todėl skaniausi būna pagaminti su stipresniais aromatingais prieskoniais.Tinka sriuboms, salotoms, garnyrui, kaip pagrindinis patiekalas.
Šie ryžiai turi nuostabų lengvą riešutų aromatą ir greitai išverda. Ryžiai yra puikus angliavandenių šaltinis.
Rudieji lęšiai pasižymi švelniu, savotišku riešutus primenančiu skoniu, ir todėl skaniausi būna pagaminti su stipresniais aromatingais prieskoniais.Tinka sriuboms, salotoms, garnyrui, kaip pagrindinis patiekalas.
Juodieji lęšiai - smulkūs lęšiai primenantys juoduosius ikrus, todėl dar vadinami Beluga. Beluga lęšiai yra geras baltymų, skaidulų, geležies ir kitų būtinų maistinių medžiagų šaltinis. Tinka salotoms, troškiniams, sriuboms.
Ekologiški pūsti grikiai – puikus užkandis, skirtas tiesioginiam vartojimui. Puikiai tinka kaip priedas prie jogurtų, salotų, kepinių ir desertų.
Ekologiškos smulkintos kukurūzų kruopos, gaunamos iš kukurūzų grūdų. Iš jų ruošiama garsioji itališka polenta, kuri gali būti ir saldi, pvz,. pusryčiams su džiovintais vaisiais, ir pikantiška – prie pagrindinių patiekalų.
Juodieji lęšiai - smulkūs lęšiai primenantys juoduosius ikrus, todėl dar vadinami Beluga. Beluga lęšiai yra geras baltymų, skaidulų, geležies ir kitų būtinų maistinių medžiagų šaltinis. Tinka salotoms, troškiniams, sriuboms.
Ekologiški geltonieji žirniai yra itin maistingi bei dažnai naudojami tradiciniams patiekalams, tokiems kaip žirnių sriubai arba žirnių ir spirgučių užkandžiui, gaminti.
Ekologiškos nekepintos grikių kruopos turi švelnų ir subtilų skonį. Dažniausiai naudojamas kaip priedas prie sriubų, troškinių, paštetų, kotletų, duonos užtepėlių.
Grikiai turi daug skaidulų, antioksidantų ir visas esmines amino rugštis, kurios itin naudingos žmogaus organizmui. Ekologiškos skrudintos grikių kruopos dažniausiai naudojamos kaip vakarienės ingredientas kartu su daržovėmis ar guliašu bei kaip priedas prie sriubų, troškinių ir paštetų.
Ekologiškos smulkintos avižos turi daug skaidulinių medžiagų. Baltymų šaltinis.
Ekologiškos pūstos soros puikiai tinka kaip priedas prie jogurtų, salotų, kepinių ir desertų.
Ekologiški viso grūdo Basmati ryžiai pasižymi subtiliu riešutų skoniu ir unikaliu aromatu.
Ekologiški grikių dribsniai puikiai tinka košėms, desertams, sausiems pusryčiams, grikių duonai praturtinti. Turi mažai riebalų, be cukrų.
Žalieji lęšiai yra puikus augalinių baltymų šaltinis. Tinka sriuboms, salotoms bei troškiniams.
Makaronai be glitimo, pagaminti iš rudųjų ryžių miltų.
Makaronai pagaminti iš 100% avinžirnių.
100% žaliųjų žirnių makaronai.
Bulgur'ą labai tinka naudoti įvairiems patiekalams gaminti - sriuboms, salotoms, įvairiems troškiniams, košėms, plovui, net desertams. Bulguro kruopos turi daugiau naudingų maistingų medžiagų nei ryžiai, kuskusas ar makaronai. Jose yra daug skaidulinių medžiagų ir baltymų, taip pat esama folio rūgšties, vitamino B.
Bolivinė balanda (angl. quinoa - kynva) - kynvos nereikia pildyti ankštiniais augalais, ji savaime yra visapusė maistinė kultūra!
Sojų faršas yra naudojamas kaip mėsos pakaitalas. Be GMO.
Tai greitai paruošiami, lengvi, greitai virškinami dribsniai, suteikiantys daug energijos.
Ekologiški stambūs avižų dribsniai. Avižos yra lengvo, švelnaus skonio, suteikia sotumo jausmą. Puikiai tinka košei, sausiems pusryčiams, maltiniams, paplotėliams. Turi daug skaidulinių medžiagų. Mažai cukrų.
Vertingas pasirinkimas pusryčiams arba sveikam ir greitam užkandžiui visos dienos metu!
Vertingas pasirinkimas pusryčiams arba sveikam ir greitam užkandžiui visos dienos metu!
Ši granola - vertingas pasirinkimas pusryčiams arba sveikam ir greitam užkandžiui visos dienos metu! ORIVEGO GRANOLA su žemės riešutų kremu yra puikus baltymų šaltinis, o kartu joje gausu ir organizmui naudingų skaidulų. Skonį ir maistinę vertę papildo traškios pūstos bolivinės balandos bei moliūgų sėklos ir anakardžių riešutai!
Pilno grūdo kvietiniai miltai puikiai tinka pilno grūdo duonai kepti, daržovių ir ankštinių daržovių paštetams tirštinti bei pilno grūdo makaronams gaminti.
Ekologiškos sojos pupelės yra puikus augalinių baltymų šaltinis.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.
Užsiregistruokite arba Prisijunkite