Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Braškių ir špinatų salotos

    Ingredientai:

    150 g šviežių špinatų

    1 puodelis plonai supjaustytų braškių

    1/3 puodelio plonai supjaustyto raudonojo svogūno

    1/2 puodelio skrudintų pekano (karijų) riešutų

    60 g sutrupinto fetos sūrio

    Jūros druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

     

    Salotų padažui:

    2 šaukštai baltojo vyno acto

    2 šaukštai smulkiai supjaustyto askaloninio česnako (dar žinomo kaip šalotinis svogūnas arba askalonas; angl. shallot)

    1½ šaukšto medaus

    1 arbatinis šaukštelis aguonų

    1/2 arbatinio šaukštelio prancūziškų garstyčių DIJON

    1/4 arbatinio šaukštelio jūros druskos

    1½ arbatinio šaukštelio majonezo (nebūtina)

    1/4 puodelio ypač tyro alyvuogių aliejaus

     

    Gaminimas:  

    1. Paruoškite salotų padažą: dubenyje išplakite baltojo vyno actą, askaloninį česnaką, medų, aguonas, garstyčias, druską ir majonezą (jei naudojate). Beplakdami padažo ingredientus, įpilkite alyvuogių aliejaus. Plakite toliau. Kitas būdas: visus ingredientus sudėkite į stiklainį su sandariu dangteliu ir gerai sukratykite.

    2. Į didelį dubenį sudėkite špinatus, braškes ir raudonąjį svogūną. Įpilkite šiek tiek salotų padažo ir viską išmaišykite.

    3. Sudėkite pekano riešutus bei fetą ir atsargiai išmaišykite. Įpilkite daugiau padažo, jei reikia. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Skanaus!

     

     

    Išeiga: 4-6 porcijos

    Receptas:  loveandlemons.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite