Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
-20%
Žirniai - vieni maistingiausių augalinių produktų, skatinančių virškinimo sulčių išskyrimą, turi daug baltymų, angliavandenių, mineralinių medžiagų. Dėl didelės savo maistinės vertės žirniai yra puikus produktas, kuris praturtins Jūsų kasdieninę mitybą. Juose taip pat daug skaidulinių medžiagų, kurios būtinos virškinimui ir sveikai žarnyno funkcijai sureguliuoti ir palaikyti.
Lėti angliavandeniai. Žirniuose esantys angliavandeniai yra lėtai skaidomi dėl ko patiekalai su žirniais ilgam suteikia sotumo jausmą ir nesukelia didelių cukraus kiekio svyravymų.
Vitaminų ir mineralų gausa. Žirniuose yra vitaminų A, B1, B2, B3, B6, E, H bei mineralinių medžiagų kaip fosforas, geležis, kalcis, kalis, magnis, natris, varis.
Baltymų šaltinis. Žirniai yra puikus baltymų šaltinis. 100 g. nevirtų Ekofrisa žirnių yra net virš 23g baltymų. Šie baltymai ypač naudingi ir reikalingi žmonėms, kurie sportuoja ar nevartoja gyvūlinės kilmės produktų.
Panaudojimo universalumas. Žirniai gali būti panaudoti labai universaliai. Iš jų galite virti maistingas tiek trintas, tiek netrintas sriubas, dėti į troškinius ar naudoti gaminant karį. Žirniai taip pat gali būti naudojami humusui gaminti. O kur dar skanieji žirniai su spirgučiais.
Ekologiškos žirniai auginami ir apdorojami naudojant ekologinio ūkininkavimo metodus. Ekologinis ūkininkavimas yra žemės ūkio požiūris, kuriame pabrėžiamas tvarumas, atsakomybė už aplinkos apsaugą ir sintetinių cheminių medžiagų, genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir dirbtinių priedų vengimas. Paprastai tam, kad žirniai būtų apsaugoti nuo kenkėjų ir išsilaikytų kuo ilgiau, jos paveikiamos dirbtiniais chemikalais – pesticidais, o kaip yra žinoma, daugelis pesticidų yra toksiški ir pavojingi žmogaus sveikatai. Dėl šios priežasties, svarbu rinktis sertifikuotus, ekologiškus produktus.
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, švarioje, gerai vėdinamoje patalpoje.
Sudedamosios dalys: ekologiški žalieji žirniai.
Maistinė vertė 100 g
Energinė vertė (kj/kcal) |
1276 kJ/303 kcal |
Riebalų |
1.4 g |
-iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių |
0.3 g |
Angliavandenių |
41.0 g |
-iš kurių cukrų |
3.5 g |
Skaidulinių medžiagų |
17.0 g |
Baltymų |
23.0 g |
Druskos |
0.06 g |
Paruošimo būdas: prieš verdant patartina mirkyti šaltame vandenyje 4 - 6 valandas. Virti santykiu: 1 dalis žirnių, 3 dalys vandens. Virti 35-50 min.
Receptai:
- Žirniai su kepta šonine ar spirgučiais: išvirkite žirnius bei sumaišykite juos su kepta šonine ar spirgučiais. Tai bus puikus bei maistingas užkandis prie gaiviųjų gėrimų.
- Žirnių sriuba: vienas iš populiariausių džiovintų žirnelių naudojimo būdų. Virkite žirnius su kumpiu, daržovėmis ir prieskoniais. Sriubą galite sutrinti virtuviniu kombainu, taip turėsite švelnios tekstūros sriubą, sušildisiančią rudens ar žiemos vakarais.
- Žirnių salotos: sumaišykite virtus žirnius su tokiais ingredientais kaip raudonieji svogūnai, šoninė bei aštrus užpilas, kad gautumėte gaivias pikantiškas salotas.
- Karis ir troškiniai: džiovinti žirniai gali būti naudojami įvairiuose Indijos ir Artimųjų Rytų patiekaluose, dažnai verdami su prieskoniais ir patiekiami ant ryžių arba su duona.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.
Užsiregistruokite arba Prisijunkite