Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

Ekologiški pūsti grikiai (be glitimo) BIO PLANET, 100 g

3,69 € su PVM

Ekologiški pūsti grikiai – puikus užkandis, skirtas tiesioginiam vartojimui. Puikiai tinka kaip priedas prie jogurtų, salotų, kepinių ir desertų.

Prekė įdėta į krepšelį.

Prekės kodas: BP-PGRIK-100

Sertifikatai:

PL-EKO-07
Non-EU Agriculture
Galiojimo data: 2024-10-08

Apie prekę

Pūsti grikiai yra lengvas ir traškus grūdų produktas, pagamintas iš grikių augalo sėklų. Patys grikiai nėra kviečių rūšis, o sėkla neturi glitimo, todėl grikiai dažniausiai naudojama kaip grūdų pakaitalas.

Pūsti grikiai gaminami kaitinant grikių sėklas, kol jos išsiplečia ir tampa erdvios bei traškios. Jie dažnai naudojami kaip pusryčių dribsniai, jogurto ar kokteilių dubenėlių užpilas arba užkandžių batonėlių ir granolų mišinių ingredientas.

Šis maistingas ir universalus produktas yra žinomas dėl savo riešutinio skonio ir traškios tekstūros. Pūstus grikius galima derinti su kitais ingredientais, tokiais kaip riešutai, sėklos ir džiovinti vaisiai, taip sukuriant skanų ir naudingą užkandį ar pusryčius. Jame gausu skaidulų, baltymų, būtinųjų mineralų, tokių kaip manganas, magnis ir fosforas, bei įvairių vitaminų, todėl grikiai yra naudingas subalansuotos mitybos priedas.

Ekologiškos grikiai auginami ir apdorojami naudojant ekologinio ūkininkavimo metodus. Ekologinis ūkininkavimas yra žemės ūkio požiūris, kuriame pabrėžiamas tvarumas, atsakomybė už aplinkos apsaugą ir sintetinių cheminių medžiagų, genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir dirbtinių priedų vengimas. Paprastai tam, kad grikiai būtų apsaugoti nuo kenkėjų ir išsilaikytų kuo ilgiau, jos paveikiamos dirbtiniais chemikalais – pesticidais, o kaip yra žinoma, daugelis pesticidų yra toksiški ir pavojingi žmogaus sveikatai. Dėl šios priežasties, svarbu rinktis sertifikuotus, ekologiškus produktus.

Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, švarioje, gerai vėdinamoje patalpoje. 

Gamintojas: BIO PLANET, Lenkija.
Kilmės šalis: ES

Sudėtis

Sudėtis: ekologiški pūsti grikiai.

Maistinė vertė

Maistinė vertė 100 g

Energinė vertė (kj/kcal) 1594kJ/376 kcal
Riebalų 1.3 g
      -iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių  0.3 g
Angliavandenių 84.0 g
      -iš jų cukrų 0.5 g
Skaidulinių medžiagų 2.8 g
Baltymų 6.6 g
Druskos 0.01 g

Naudojimas

Pūsti grikiai įvairiuose receptuose dažnai naudojami kaip glitimo neturinti alternatyva kitiems pūstiems grūdams bei suteikia malonaus traškumo tiek saldiems, tiek pikantiškiems patiekalams. Jais galima mėgautis kaip atskiru užkandžiu arba įmaišyti į naminę granolą, energetinius batonėlius ar "trail" mišinį. Be to, pūstus grikiusį galima derinti su kitais dribsniais, riešutais ir džiovintais vaisiais, kad būtų sukurti maistingi ir sotūs pusryčių dribsniai.

Susijusios prekės

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.

Užsiregistruokite arba Prisijunkite

Parašyti atsiliepimą

Ekologiški pūsti grikiai (be glitimo) BIO PLANET, 100 g

Ekologiški pūsti grikiai (be glitimo) BIO PLANET, 100 g

Ekologiški pūsti grikiai – puikus užkandis, skirtas tiesioginiam vartojimui. Puikiai tinka kaip priedas prie jogurtų, salotų, kepinių ir desertų.