Delivery within 1-3 days. FREE delivery for orders from 50 EUR.
Jums reikės:
100 g sviesto (tešlai)
180 g miltų (tešlai)
100 g cukraus (tešlai)
1 vnt. citrinos (tešlai)
1 arbatinis šaukštas tarkuotos citrinos žievelės
1500 g moliūgo (įdarui)
4 kiaušiniai
120 ml riebios giretinėlės
100 rudojo cukraus
1 arbartinio šaukšto cinamono
1 arbartinio šaukšto imbiero
1 arbartinio šaukšto maltų gvazdikėlių
1 arbartinio šaukšto druskos
Gaminimas:
Miltus sutrupinkite sumaišykite su sviestu. Įmuškite kiaušinį, supilkite cukrų, įberkite žiupsnelį druskos, sukrėskite citrinos žievelę, viską sumaišykite iki vientisos masės. Gautą masę suvyniokite į plėvelę ir palaikykite šaldytuve (apie 3 val.)
Iškočiokite tešlą ir patieskite apvalioje skardoje, prispauskite kraštus. Lakštą subadykite šakute, užklokite folija. Kepkite 180ºC temperatūros orkaitėje apie 15 min. Pyrago pagrindą palikite atvėsti.
Moliūgo minkštimą supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į skardą ir kepkite 180ºC karštumo orkaitėje apie 50 min. Iškeptą moliūgą atvėsinkite ir sutrinkite iki tyrės (2 puodeliai).
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus suplakite iki standžių putų. Dubenyje sumaišykite moliūgų tyrę, grietinėlę, su cukrumi išsuktus kiaušinių trynius ir prieskonius. Supilkite kiaušinių baltymus ir gerai išmaišykite.
Supilkite masę ant pusiau iškepto pyrago papločio, pašaukite į 200ºC temperatūros orkaitę, kepkite 35 min., apibarstykite cukrumi ir cinamonu ir dar pakepkite 5 min. Atvėsinkite, supjaustykite ir patiekite su plakta grietinėle.
This salt is obtained from the Himalayas foothills. Completely natural, unrefind and not treated chemically.
Spelt is an ancient type of wheat. This flour is perfect for making bread or pizza doughs, rolls, cakes, tarts, biscuits, pancakes, dumplings, noodles, and various sauces.
Ground Cloves SUMA, 18 g Cloves have a pungent and burning flavor. It is the perfect spice for rice and cabbage dishes, for various baked goods.
It is pure butter, an ideal culinary fat suitable for baking (maintains a very high temperature). Also perfect to put to porridges, soups, stews. Lactose-free.
Organic coconut flower sugar is an unrefined, loose sugar with a light brown color and a distinctive taste.
Ginger is one of the most popular spices. It facilitates the absorption of food, gives it a spicy taste.
Ceylon cinnamon has a milder and slightly sweeter flavor compared to regular cinnamon. It is often considered higher quality and some prefer it for its more delicate taste. Season various dishes, baked goods, salads, and tea with Ceylon cinnamon.
Ceylon cinnamon has a milder and slightly sweeter flavor compared to regular cinnamon. It is often considered higher quality and some prefer it for its more delicate taste. Season various dishes, baked goods, salads, and tea with Ceylon cinnamon.