Himalayan salt acquires pink color from minerals in the environment, such as iron, magnesium, and potassium.
Manufacturer: AMRITA - UAB EKO PIRK.Himalayan pink salt.
RPN*%/100g | |
Iron | 42 mg (297.6% RDA) |
Calcium | 493 mg (61.6% RDA) |
Magnesium | 91 mg (24.3% RDA) |
Zinc | 1 mg (7.9% RDA) |
Iodine | 10 µg (6.7% RDA) |
Potassium | 56 mg (2.8% RDA) |
*RDA - Recommended Dietary Allowance
Himalayan salt is used not only for cooking, but also for body care procedures.
Šī sāls tiek iegūta no Himalaju kalnu pakājes. Pilnīgi dabiska, neapstrādāta un ķīmiski neattīrīta.
This salt is derived from the foothills of the Himalayas. Completely natural, raw and chemically untreated.
This salt is derived from the foothills of the Himalayas. Completely natural, raw and chemically untreated.
This salt is derived from the foothills of the Himalayas. Completely natural, raw and chemically untreated.
Marigold’s deliciously Less Salt Bouillons are perfect as a natural seasoning for stews, sauces, casseroles and hot drinks.
Marigold’s glorious Engevita yeast flakes provide a rich source of B vitamins and minerals. It is a natural food grown on fortified beet molasses under carefully controlled conditions. Delicious dissolved in water, milk, fruit/vegetable juices or sprinkled on soups stews and casseroles and cereals to enhance their flavour. Engevita yeast flakes are...
Jau daug metų naudoju tik šią druską!
03/14/2016Aš tikrai apsisprendusi vartoti tik šią druskytę, dar nuo tų laikų kai už 0,5 kg mokėjau berods 18 Lt :) bet kai perskaitai kad "mūsų užsakymu atliktas tyrimas parodė, jog ši druska iš esmės niekuo nesiskiria nuo kitų prekybos centro lentynuose randamų druskų", tai "suteikia" dar vieną progą "skeptikam" pasišaipyti iš bandančiųjų sveikiau gyventi :) Ačiū už komentarą, ir toliau vartosime :)
03/18/2013Sveiki, Asta, deja siame straipsnyje nera pamineta, kad juros druska yra valoma ir rafinuojama. O Himalaju druska yra visiskai naturali, ji kasama dideliais luitais, kurie yra smulkinami. Be to mes patys atlikome siuos druskos tyrimus. Pridedu informaciją apie šioje druskoje esančių kelių pagrindinių elementų kiekius ir kiek tai sudaro rekomenduojamos dienos normos: Mineralinės medžiagos (100g): Geležis 42 mg - Rekomenduojama Paros Norma 297,6% Kalcis 493 mg - RPN 61,6% Magnis 91 mg - RPN 24,3% Cinkas 1 mg - RPN 7,9% Jodas 10 µg - RPN 6,7% Kalis 56 mg - RPN 2,8%. Ir dar, greitu metu Himalaju druska pigs, tad Jus galesite pati apsispresti kokia druska naudoti.
03/18/2013Sveiki, vartojam sia druska, perkam is jusu "didesniais" kiekiais :) taciau suglumino sis pranesimas: http://www.skeptikudraugija.lt/2013/03/14/himalaju-druska-atomazga/ :( vadinasi niekuo nebegalima tiketi :(
03/16/2013Labai skani druska. Nupirkau ir anytai, ji turi problemų su spaudimu, negali valgyti sūresnio maisto, dabar vartoja šią druską ir nesiskundžia :)
05/09/2012Turime visus maisto saugos lapus. Importuojame patys tiesiogiai, o ne per tarpininkus, tad galime garantuoti kokybe. Jei domina sertifikatu kopijos, parasykite info@ekopirk.lt. Atsiusime jums nuskanuotas.
11/26/2011Taip tai taip,bet Lietuvoje yra daug falsifikato. Kaip ir kas garantuos, kad čia TIKRAI yra Himalajų druska, o ne Lenkų Krokuvos druska? čia kaip turguje, ko ieškosi tai tikrai tai ir yra.
11/24/2011nelabai kas tikejo,bet gydziau su himalaju druska galvos odos alergija,tai ir shashai dingo ir plaukai plikeje eme ataugdineti!!!.naudoju sia druska jau keli metai,bet atsargos jau ishseko,(atsivezes buvau is vokieciu)dabar turesiu galimybe papildyti atsargas cia vietoje
09/21/2011Sveiki. Šią druską reikia papraščiausiai naudoti gaminant patiekalus maiste. Dozavimo rekomendacijų nėra. Pridedu informaciją apie šioje druskoje esančių kelių pagrindinių elementų kiekius ir kiek tai sudaro rekomenduojamos dienos normos:
09/16/2011Mineralinės medžiagos (100g):
Geležis 42 mg - Rekomenduojama Paros Norma 297,6%
Kalcis 493 mg - RPN 61,6%
Magnis 91 mg - RPN 24,3%
Cinkas 1 mg - RPN 7,9%
Jodas 10 µg - RPN 6,7%
Kalis 56 mg - RPN 2,8%
Tai jau taip. Tokių žemų kainų kaip Lietuvoje kol kas nėra nei ES, nei JAV. Mes žinoma tuo nelabai džiaugiamės, bet reaguojame į rinkos situaciją ir norime būti geriausi:) UK mačiau 4 svarai 0,5 kg... Dvigubai brangiau.
06/22/2011puiki druska ir valio valio - ekopirk.lt gerokai pigiau, nei dabar perku Airijoje, "sveikoje" parduotuvėje.Taigi, kai jau grįšim Lietuvėlėn, turėsite dar vienus garantuotus klientus!
06/22/2011Klausimas visai nekvailas:) Druskos yra identiškos, tik rupi šiek tiek mažiau apdorota, t.y. smulkinta. Tad daug kas vertina ją labiau. Į sriubas, vandenį rupią druską galima berti - ištirps. Salotoms reikia turėti malūnėlį ir su juo kaskart susimalti reikiamą kiekį. Voniai naudojama rupi, nors galėtų būti naudojama ir smulki.
05/11/2011Turiu kvaila klausima:-) Ar tiek smulki, tiek rupi druska yra identiskos? Iki siol naudodavau rupiaja - paprasciausiai susimaldavau pipiru maluneliu. I salotas, zinoma, patogiau naudoti smulkiaja. Ar gamintojai/platintojai akcentuoja kokius skirtumus del jos rupumo?
05/11/2011Druska neturi galiojimo laiko, bet turėkite omenyje, kad druska absorbuoja drėgmę iš oro. Jei lauke labai drėgna, paliktus atvertą maišą, druska gali sueiti į gabalus, tačiau juos paspaudus ranka, druska gan lengvai subyrės. Papraščiausiai, atidarius maiša, jo viršų uždenkite ar suriškite, kad nekontaktuotų tiesiai su drėgme. Laikykite sausoje vietoje.
05/03/2011Įdomu ar nusipirkus 25 kg druska „nesupuls“? Kokios jos laikymo sąlygos?
05/02/2011Druska - fantastiška :)
04/26/2011Ne tik sveika - ji tiesiog skani.
Ar galit įsivaizduot, kad apie įprastinę druską galima būtų sakyti "skani"?
Kai namie jos pritrūkau, į standartinę net žiūrėt nenorėjau...
Matyt nelabai domėjotės. Europiečiai jau seniausiai turi ir naudoją šią druską, apie Indija, Pakistaną ir kitas aplinkines šalis net nekalbu, o Lietuvoje jau kalbama irgi ne vienerius metus apie tai. Pagooglinkite ir rasite begales informacijos apie ją. Rašomi straipsniai ir žurnaluose, skaitomos paskaitos.
04/25/2011as vis galvoju,kodel anksciau nieko negirdejau apie ta rozine druska?nejaugi cia jau toks stebuklas?
04/24/2011Only registered users can comment.
Register or Login