Delivery within 1-3 days. FREE delivery for orders from 50 EUR.
Sultingas orkaitėje keptas patiekalas, pagardintas gardžiu sojos faršu ir sodriu bešamelio padažu. Graikiškai šis patiekalas vadinamas Melitzanes Papoutsakia (pažodžiui, maži baklažanų bateliai).
Jums reikės:
Baklažanų paruošimui:
4 baklažanų
alyvuogių aliejaus
žiubsnelio druskos
žiubsnelio čiobrelių
Sojos faršui paruošti
2 šaukštų sezamo aliejaus
180 g sojos faršo
2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 svogūno, smulkiai pjaustyto
1 pjaustytos morkos
1 skiltelės česnako, smulkiai pjaustytos
1/3 puodelio sauso raudonojo vyno
1 cinamono lazdelės
2 lauro lapų
1/4 šaukštelio kmynų
1/4 šaukštelio rūkytos paprikos
1/4 šaukštelio saldžiosios paprikos
1/4 šaukštelio prieskonių miltelių
1/4 šaukštelio gvazdikėlių miltelių
1 valgomojo šaukšto raudonėlio
250 ml pomidorų padažo
1 puodelio vandens
1 valgomojo šaukšto melasos
2 šaukštų daržovių sultinio
1/2 – 1 valgomojo šaukšto druskos
Bešamelio padažui
50 g ghee sviesto
4 šaukštų universalių miltų
500 ml + 2 šaukštų sojos arba anakardžių pieno
1/2 a.š kukurūzų miltų*
1/2 šaukštelio druskos
1-2 žiupsnelio muskato riešuto
žiubsnelio baltojo pipiro
2 šaukštų maistinių mielių
Kiti ingridientai
100 g geltonojo sūrio
Papuošimui smulkintos petražolės
Gaminimas:
Baklažanų paruošimas
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C (400 F).
2. Baklažanus gerai nuplaukite ir perpjaukite per pusę išilgai. Peiliu supjaustykite kubeliais jų minkštimą, stengdamiesi, kad neprasiskverbtų į odą iš apačios.
3. Baklažanus sudėkite į nelipniu popieriumi išklotą skardą ir pašlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus. Ant viršaus užberkite druskos ir čiobrelių.
4. Skardą perkelkite į orkaitę ir kepkite apie 30–40 minučių arba kol baklažanai paruduos.
Faršo paruošimas
1. Daržovių sultinyje išvirkite sojų faršą. Labai gerai nusausinkite, kad pasišalintų beveik visas skystis.
2. Smulkiai supjaustykite svogūną, morką ir česnaką. Į didelę keptuvę įpilkite šiek tiek sezamo aliejaus. Aliejui įkaitus, suberkite sojos faršą ir patroškinkite apie 5-10 minučių, kol paruduos.
3. Išimkite faršą iš keptuvės ir atidėkite į šalį. Įpilkite alyvuogių aliejaus, tada svogūną ir morką. Troškinkite, kol paruduos. Sudėkite faršą ir gerai išmaišykite. Suberkite česnaką ir patroškinkite dar 2 minutes.
4. Toliau supilkite vyną, išmaišykite ir, kai tik alkoholis išgaruos, įdėkite cinamono lazdelę, lauro lapus ir visus prieskonius. Gerai išmaišykite.
5. Tada supilkite pomidorų padažą ir puodelį vandens. Gerai išmaišykite ir suberkite daržoves, pipirus ir melasą. Išmaišykite ir uždengę virkite (5-10 min.).
6. Faršas bus paruoštas, kai tik sugers skystį. Išjunkite šilumą ir atidėkite į šalį.
Bešamelio padažo paruošimas
1. Puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Kai ištirps, palaipsniui suberkite miltus, nuolat maišydami.
2. Troškinkite miltus apie 5 minutes. Kai tik šiek tiek pasikeis spalva (jis taps šiek tiek tamsesnis), nuolat maišydami supilkite pieną. Kukurūzų miltus ištirpinkite 2 šaukštuose pieno, tada suberkite į bešamelį.
3. Įpilkite druskos, muskato riešuto ir pipirų. Toliau maišykite, kol sutirštės. Kad bešamelis būtų tirštesnis įpilkite maistinių mielių ir išmaišykite.
Baklažanų laivelių paruošimas
1. Išimkite baklažanus iš orkaitės ir šakute lengvai suspauskite jų minkštimą, kad susidarytų nedidelis įdubimas.
2. Į kiekvieną baklažaną įpilkite 2–3 šaukštus sojos faršo. Ant viršaus uždėkite 2–3 šaukštus bešamelio. Tada pabarstykite sūriu.
3. Pašaukite atgal į orkaitę ir pakaitinkite 180 C apie 15-20 minučių arba kol švelniai apskrus.
Pastaba: *Kukurūzų miltai su 2 šaukštais sojų pieno yra neprivalomi. Bet tai padeda padaryti bešamelio padažą tirštesnį.
Ground Cloves SUMA, 18 g Cloves have a pungent and burning flavor. It is the perfect spice for rice and cabbage dishes, for various baked goods.
Soy mince are used as a substitute for meat.
It is pure butter, an ideal culinary fat suitable for baking (maintains a very high temperature). Also perfect to put to porridges, soups, stews. Lactose-free.
These food yeasts are a natural product enriched with B vitamins, which has a nutty and cheesy taste. Gluten free. Free of artificial additives and preservatives. Suitable for vegans.
This salt is derived from the foothills of the Himalayas. Completely natural, raw and chemically untreated.
Marigold’s deliciously Less Salt Bouillons are perfect as a natural seasoning for stews, sauces, casseroles and hot drinks.
A flour blend milled from naturally gluten and wheat free rice, tapioca, maize and buckwheat. This is an alternative to everyday wheat flour which will require a little extra liquid in most recipes. This product is Gluten-free and is Vegan.