Delivery within 1-3 days. FREE delivery for orders from 50 EUR.
Šiam pyragui reikės labai gerai išmirkytų abrikosų, dėl to vaisius užsimerkite iš vakaro. Pyragas – vegetarinis, kepamas be kiaušinių.
Jums reikės:
Pyragui:
50 g šilto kambario temperatūros sviesto;
100 g cukraus;
225 g aukščiausios rūšies miltų;
150 ml naminio jogurto arba tiek pat natūralaus pirktinio;
60 ml pieno;
1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
„ant peilio galo“ maltos vanilės ankšties arba kelių lašų natūralios vanilės esencijos;
žiupsnelio druskos;
200 g džiovintų abrikosų.
Pabarstams:
50 g šilto kambario temperatūros sviesto;
50 g aukščiausios rūšies miltų;
100 g rudojo cukranendrių cukraus;
šaukštelio malto cinamono.
Patarimas:
Šiam pyragui abrikosus galite pakeisti džiovintomis slyvomis.
Gaminimas:
Abrikosus nuplaukite ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite mirkti nakčiai arba mažiausiai 4 valandoms. Orkaitę įkaitinkite iki 180o C. Miltus ir kepimo miltelius prasijokite. Sviestą dubenyje, kuriame maišysite tešlą, išsukite su cukrumi iki kol pabals. Plakdami tešlą elektriniu plaktuvu berkite po šaukštą miltų ir kepimo miltelių mišinio, pilkite po šlakelį jogurto, įberkite druskos, sudėkite pasirinktą vanilės formą. Pabaigoje įplakite pieną. Tešla gaunasi pakankamai tiršta, tačiau per minkšta, kad būtų galima minkyti rankomis. Abrikosus nukoškite ir labai gerai nuvarvinkite. Supjaustykite peiliu riekelėmis. Kepimo formą banguotais arba nuimamais kraštais ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Sukrėskite tešlą ir išlyginkite paviršių. Ant viršaus tolygiai paskleiskite džiovintus ir supjaustytus abrikosus. Pabarstams dubenėlyje pirštais pertrinkite sviestą, miltus, cukrų, suberkite cinamoną. Gautą turinį tolygiai išbarstykite trupinant ant pyrago paviršiaus. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 35–40 minučių. Iškepusį aušinkite pravertoje orkaitėje. Iš formos išimkite tik kuomet visiškai atauš.
Išeiga: 26 cm skersmens pyragas.
--
Receptas: jogosmityba.lt
This salt is obtained from the Himalayas foothills. Completely natural, unrefind and not treated chemically.
Spelt is an ancient type of wheat. This flour is perfect for making bread or pizza doughs, rolls, cakes, tarts, biscuits, pancakes, dumplings, noodles, and various sauces.
Dried apricots are a delicious and nutritious snack. These apricots are naturally dark in color due to drying process without the use of sulfur dioxide.
It is pure butter, an ideal culinary fat suitable for baking (maintains a very high temperature). Also perfect to put to porridges, soups, stews. Lactose-free.
Organic coconut flower sugar is an unrefined, loose sugar with a light brown color and a distinctive taste.