Delivery within 1-3 days. FREE delivery for orders from 50 EUR.
Tradiciniai, ploni ir prieskoniais kvepiantys kalėdiniai sausainiai, į kurių tešlą dedama melasa. Melasa suteikia tešlai elastingumo. Ji neplyšta kočiojama ir iš tokios tešlos galima išpjauti itin plonus sausainiukus.
Jums reikės:
120 g sviesto,
100 g auksaspalvio cukraus,
1 kiaušinio,
½ arb. šaukštelio druskos,
1 arb. šaukštelio malto imbiero,
1 arb. šaukštelio malto muskato,
1 arb. šaukštelio cinamono,
½ arb. šaukštelio maltų gvazdikėlių,
9 valg. šaukštai melasos,
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių,
500 g kvietinių miltų
Gaminimas:
Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi ir druska. Įmuškite kiaušinį ir sudėkite melasą. Plakite su mikseriu kol masė taps vientisa. Sudėkite visus prieskonius. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Tada juos suberkite į plakinį ir užminkykite tešlą kol ji taps vientisa ir elastinga. Tešlą įvyniokite į plėvelę ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 1 val.
Iš atšalusios tešlos iškočiokite norimo storumo lakštus, išpjaustykite su formelėmis sausainius. Dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 5-7 minutes 180 laipsnių orkaitėje.
Atšalusius dekoruokite glajumi ar pabarstukais.
--
Receptas: isbandytireceptai.com
Gamino ir fotografavo el. parduotuvės administratorė Raimonda Bingelienė
This salt is obtained from the Himalayas foothills. Completely natural, unrefind and not treated chemically.
Spelt is an ancient type of wheat. This flour is perfect for making bread or pizza doughs, rolls, cakes, tarts, biscuits, pancakes, dumplings, noodles, and various sauces.
Ground Cloves SUMA, 18 g Cloves have a pungent and burning flavor. It is the perfect spice for rice and cabbage dishes, for various baked goods.