Delivery within 1-3 days. FREE delivery for orders from 50 EUR.
Šviežios žolelės, prieskoniai bei šlakelis acto šiai lęšių sriubai suteikia įmantraus skonio.
Jums reikės:
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 vidutinio dydžio svogūno, supjaustyto
4 vidutinių morkų, supjaustytų (2 puodeliai)
2 salierų stiebelių, susmulkintų
6 mažų arba 3 didelių žaliojo lapinio kopūsto (Kale) lapų: stiebai supjaustyti į smulkius kubelius, o lapai – susmulkinti (8 puodeliai)
½ arbatinio šaukštelio malto kumino
1½ arbatinio šaukštelio druskos
Šviežiai maltų juodųjų pipirų
4 česnakų skiltelių, sutarkuotų
1 skardinės smulkintų skrudintų pomidorų
¾ puodelio sausų žalių lęšių, nuplautų
2 šaukštų baltojo vyno acto
12 šviežių čiobrelių šakelių, surištų į ryšulėlį
6 puodelių daržovių sultinio
½ puodelio kapotų šviežių petražolių, papuošimui
Raudonosios paprikos dribsnių
Tarkuoto parmezano sūrio, patiekimui (jei pageidaujate)
Gaminimas:
1. Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite svogūną, morkas, salierą, žaliojo lapinio kopūsto (Kale) stiebelius, kmynus, druską ir šiek tiek maltų pipirų. Retkarčiais pamaišydami kaitinkite ant ugnies 8 minutes arba tol, kol daržovės pradės minkštėti.
2. Įmaišykite česnaką, pomidorus, lęšius, actą, čiobrelius ir sultinį. Uždenkite ir troškinkite 25–30 minučių arba tol, kol lęšiai suminkštės. Sudėkite žaliojo lapinio kopūsto (Kale) lapus ir virkite 5 minutes arba kol lapai suminkštės.
3. Išimkite čiobrelių ryšulėlį. Papildomai pagardinkite prieskoniais pagal poreikį. Prieš patiekiant, rekomenduojame pabarstyti petražolių, raudonosios paprikos dribsnių bei parmezano.
Išeiga: 4 porcijos.
Receptas: loveandlemons.com
Organic brown lentils have a mild, distinctive nutty taste and go well paired with stronger aromatic spices. Suitable for soups, salads, as a garnish or main course.
Green lentils are a good source of plant protein.
Green lentils are a good source of plant protein.
Red lentils have subtle, mild flavor, are perfect for children, vegetarians, and vegans and for those that are lactose intolerant.
Red lentils have subtle, mild flavor, are perfect for children, vegetarians, and vegans and for those that are lactose intolerant.
Red lentils have subtle, mild flavor, are perfect for children, vegetarians, and vegans and for those that are lactose intolerant.
Organic brown lentils have a mild, distinctive nutty taste and go well paired with stronger aromatic spices. Suitable for soups, salads, as a garnish or main course.
Organic brown lentils have a mild, distinctive nutty taste and go well paired with stronger aromatic spices. Suitable for soups, salads, as a garnish or main course.
Beluga lentils - also known as black lentils or beluga black lentils, are a type of small, round legume that are commonly used in cooking. In terms of nutrition, beluga lentils are a good source of protein, fiber, iron, and other essential nutrients.
Beluga lentils - also known as black lentils or beluga black lentils, are a type of small, round legume that are commonly used in cooking. In terms of nutrition, beluga lentils are a good source of protein, fiber, iron, and other essential nutrients.
Green lentils are an excellent source of plant-based protein. Suitable for soups, salads and stews.
Red lentils have subtle, mild flavor, are perfect for children, vegetarians, and vegans and for those that are lactose intolerant.
Beluga lentils - also known as black lentils or beluga black lentils, are a type of small, round legume that are commonly used in cooking. In terms of nutrition, beluga lentils are a good source of protein, fiber, iron, and other essential nutrients.
Red lentils have subtle, mild flavor, are perfect for children, vegetarians, and vegans and for those that are lactose intolerant.
Beluga lentils - also known as black lentils or beluga black lentils, are a type of small, round legume that are commonly used in cooking. In terms of nutrition, beluga lentils are a good source of protein, fiber, iron, and other essential nutrients.
Beluga lentils - also known as black lentils or beluga black lentils, are a type of small, round legume that are commonly used in cooking. In terms of nutrition, beluga lentils are a good source of protein, fiber, iron, and other essential nutrients.
Green lentils are a good source of plant protein.
Red lentils have subtle, mild flavor, are perfect for children, vegetarians, and vegans and for those that are lactose intolerant.
Green lentils are an excellent source of plant-based protein. Suitable for soups, salads and stews.
Beluga lentils - also known as black lentils or beluga black lentils, are a type of small, round legume that are commonly used in cooking. In terms of nutrition, beluga lentils are a good source of protein, fiber, iron, and other essential nutrients.