Delivery within 1-3 days. FREE delivery for orders from 50 EUR.
Šis libanietiškas pagardas yra labai įvairiapusis. Jūs galite jį patiekti karštą, galite patiekti ataušusį. Taip pat galite uždaryti stiklainyje ir laikyti šaldytuve net savaitę. Jūs galite patiekti jį kaip atskirą patiekalą su šviežiomis lazdelėmis pjaustytomis daržovėmis (agurkais, japoniniu ridiku, morkomis ir saldžiosiomis paprikomis) arba su skrudintomis duonos lazdelėmis. Moliūgo pagardas taip pat gali būti ir netikėtu naujovišku garnyru prie pagrindinio pietų patiekalo.
Jums reikės:
3-4 šaukštų ekol. kokosų aliejaus AMRITA;
¼ šaukštelio asafetidos SUMA;
1,5 šaukštelio ekol. malto kmyninio kumino SUMA (galima dėti ir kumino sėklas);
apie 2,5 cm dydžio imbiero gumbo gabalėlio;
1 šaukštelio ekol. saldžiosios paprikos miltelių SUMA;
„ant peilio galo" aitriosios paprikos miltelių;
600 g bet kokios rūšies oranžinio moliūgo;
1 šaukštelio "curry" prieskonių mišinio MILD SUMA (aš renkuosi šį curry mišinį, nes jis be svogūnų ir česnakų,
švelnesnis, universalus, tačiau galima varijuoti ir rinktis MADRAS ar HOT curry mišinius);
žiupsnio Himalajų druskos AMRITA;
1 šaukštelio cukranendrių DEMERARA cukraus SUMA (nevartojantys cukraus galite naudoti datulių ar kt. sirupą ar smulkintas drėkintas ekol. džiovintas datules AMRITA, tačiau patiekalams, kuriuose yra pomidorų reikia saldumo rūgštumui nugesinti);
50 ml Ekol. skystos pomidorų pastos SUMA (šis produktas nepamainomas į įvairius troškinius, ryžius, makaronus, padažus, kol nėra šviežių lietuviškų pomidorų);
½ citrinos sulčių;
šluotelės smulkiai sukapotos šviežios petražolės arba kalendros žalumynų.
Gaminimas:
Moliūgą nulupkite, išvalykite sėklas ir supjaustykite 1-1,5 cm dydžio kubeliais. Imbierą nulupkite ir sutarkuokite smulkia burokine tarka. Plaušus išmeskite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kai aliejus įkais, suberkite 1/4 šaukštelio asafetidos ir 1,5 šaukštelio kmyninio kumino.
Kai kuminas patamsės, sudėkite tarkuotą imbierą (2,5 cm dydžio), saldžiosios paprikos (1 šaukštelis) ir aitriosios paprikos miltelius (ant peilio galo). Maišydami kepkite keliolika sekundžių ir
sudėkite moliūgą. Suberkite „curry" miltelius (1 šaukštelį), pasūdykite, išmaišykite, sumažinkite ugnį, keptuvę uždenkite ir troškinkite 5-7 minutes. Retkarčiais pamaišykite.
Pabaigai suberkite cukrų (1 šaukštelį) , supilkite pomidorų pastą ir citrinos sultis. Išmaišykite ir troškinkite atidengtą dar 5 minutes.
Jei moliūgas suminkštėjo, bet nesukrito, pertrinkite bulvių trintuve. Patiekite pabarstę sukapotais žalumynais.
Išeiga: 2 porcijai kaip pagrindinio patiekalo, 3-4 porc. kaip garnyro.
Ačiū Aistei
Skanaus!
Receptas iš www.JogosMityba.lt
Organic coconut oil has a delicate taste with a mild and fresh coconut scent.
Organic light agave syrup is a healthier alternative to sugar. Agave syrup is sweeter than sugar, so you will need less of this product than sugar to get the same sweetness.
Specific taste and smell. Used in small quantities due to its extremely strong odor. Adds spicy flavour to dishes, often is used as replacement for onions and garlic. Especially suitable for legumes and potatoes.