Delivery within 1-3 days. FREE delivery for orders from 50 EUR.

    Marokietiškos avinžirnių salotos

    Šias žaliąsias salotas su tarkuotomis morkomis, avinžirniais ir bolivine balanda paruošti užtrunka vos 30 minučių. Jose gausu šviežių, kvapnių ir visaverčių maisto ingredientų. Tai puikios veganiškos avinžirnių salotos pietums, vakarienei ar tiesiog garnyrui prie pagrindinio patiekalo. Pagardinkite naminiu Maroko įkvėptu padažu ir mėgaukitės!

    Jums reikės:

    2/3 puodelio bolivinės balandos
    1 1/2 puodelio vandens
    1/2 puodelio susmulkintų migdolų
    1 nedidelio česnako
    1 stiklinės tarkuotų morkų (1 didelė morka)
    400 g paruoštų virtų avinžirnių
    70 g / 2 puodelių rukolos
    1/2 puodelio mėtų, susmulkintų
    4 džiovintų datulių be kauliukų, susmulkintų


    Padažui:
    1/4 puodelio + 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
    2 šaukštų citrinos sulčių
    2 šaukštų apelsinų sulčių
    1 valgomojo šaukšto klevų sirupo
    1/2 šaukštelio cinamono
    1/2 šaukštelio imbiero
    1/2 šaukštelio kmynų
    1/2 šaukštelio kalendros
    1/4 šaukštelio druskos
    žiupsnelio čili dribsnių

      

    Gaminimas:

    1. Puode išvirkite bolivinę balandą. Virti apie a 12–15 minučių. Išvirus, išpurenkite šaukštu, uždenkite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.

    2. Paskrudinkite migdolus keptuvėje ant vidutinės ugnies, dažnai maišydami, kol pasidarys kvapnios ir auksinės rudos spalvos (apie 8-10 min.). Nuimkite nuo ugnies.

    3. Paruoškite padažą nedideliame dubenyje suplakdami aliejų, citrinos sultis, apelsinų sultis, klevų sirupą, cinamoną, imbierą, kmynus, kalendras, jūros druską ir raudonųjų pipirų dribsnius.

    4. Dideliame dubenyje sumaišykite bolivinę balandą, smulkintus česnakus, tarkuotas morkas, avinžirnius, rukolą, susmulkintas mėtas ir datules bei skrudintus migdolus.

    5. Užpilkite padažu, išmaišykite ir mėgaukitės lengvomis, traškiomis ir sočiomis salotomis. Skanaus!

    --

    Receptas: twospoons.ca

Susijusios prekės

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login