Delivery within 1-3 days. FREE delivery for orders from 50 EUR.
Šis skanėstas pagaminamas akimirksniu, dėl to tinkamas ruošti net ir labiausiai užsiėmusiems. Užtruksite vos 10 minučių, kol viską sumaišysite, o kol pudingas keps, galėsite ilsėtis. Tešla ruošiama nenaudojant kiaušinių, dėl to šis valgis yra vegetarinis. Kukurūzų kruopos, išbrinkusios piene, suriša ingredientus ir padeda išlaikyti formą. Tiek kukurūzų kruopos, tiek žiupsnelis ciberžolės nudažo pudingą nenusakomai ryškia apetitą keliančia geltona spalva. Pudingas skaniausias šviežias, dėl to suvalgykite visą, kol dar šiltas…
Jums reikės:
125 g smulkiai maltų kukurūzų kruopų („polentos“);
500 g saldaus pieno varškės (18 % riebumo);
„ant peilio galo“ maltos natūralios vanilės ankšties arba kelių lašų natūralios vanilės ekstrakto;
¼ šaukštelio ciberžolės;
¼ šaukštelio druskos;
75 g rudojo cukraus (3 kupinų šaukštų);
500 ml pieno (3,5% riebumo);
75-100 g razinų arba kitokių mėgstamų džiovintų vaisių, supjaustytų smulkiais gabalėliais;
kambario temperatūros sviesto formai ištepti ir dar šiek tiek kukurūzų kruopų formai pabarstyti.
Gaminimas:
Orkaitę įkaitinkite iki 175oC. Varškę sudėkite į erdvų dubenį ir supilkite pieną. Elektrine rankine kapokle pertrinkite varškę su pienu iki vienalytės tyrės, kad neliktų gumuliukų. Jei neturite elektrinės kapoklės, varškę galite pertrinti per sietelį, gerai išminkyti bei pertrinti rankomis, kad neliktų gumuliukų, o jau tuomet sumaišyti su pienu. Suberkite cukrų, druską ir prieskonius. Suberkite kukurūzų kruopas. Viską gerai išmaišykite. Pabaigoje įmaišykite razinas. Pasirinktą kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite kukurūzų kruopomis. Sukrėskite varškės masę, šaukštu išlyginkite paviršių. Pašaukite į įkaitusią orkaitę ant apatinės lentynos ir kepkite 1 valandą. Iškepusį pudingą išimkite ir leiskite 20-30 minučių pastovėti bei lengvai praaušti. Jei bandysite pudingą išversti iš formos iš karto tik iškepus, jis gali perlūžti. Patiekite dar šiltą su grietine ir šviežiomis uogomis.
Išeiga: 4 porcijos.
--
Receptas: balarama.lt
This salt is obtained from the Himalayas foothills. Completely natural, unrefind and not treated chemically.
Raisins are a delicious and naturally sweet snack that provides energy. Dried sultana raisins are juicier than black raisins.
Corn grits are coarsely ground bits of corn. Corn grits are used to make polenta, which is one of the oldest dishes in Italy. Polenta is an easy dish to make; it can be prepared as a porridge, or it can be prepared to be firm and baked in an oven or on a grill.
Organic coconut flower sugar is an unrefined, loose sugar with a light brown color and a distinctive taste.
This organic ground turmeric is a spice with a mildly pungent and bitter taste, which gives the dishes a yellowish tint.