Delivery within 1-3 days. FREE delivery for orders from 50 EUR.
Braškiniam chia džemui reikės:
300 g šviežių braškių,
1 valg. šaukšto citrinų sulčių,
2-3 valg. šaukštų klevų sirupo (priklauso nuo uogų rūgštumo),
2 valg. šaukštų chia (čija) sėklų.
Uogas nuplaukite, sudėkite į puodą, šiek tiek sutrinkite šakute ir virkite ant nedidelės ugnies 10-12 minučių.
Į pakaitintas uogas įmaišykite citrinų sultis, klevų sirupą ir chia sėklas. Džemą atvėsinkite ir laikykite šaldytuve iki savaitės. Valgykite su košėmis, blynais, jogurtu, gardinkite kepinius.
Migdoliniams sausainiams reikės:
2 puodelių migdolų miltų,
žiupsnelio Himalajų druskos,
1/4 puodelio tamsaus agavų arba klevų sirupo,
1/4 puodelio kokosų aliejaus,
2 arb. šaukštelių vanilės ekstrakto,
1/3 puodelio kapotų migdolų riešutų,
3 valg. šaukštų braškinio chia džemo.
puodelis – 237 ml
Kokosų aliejų pašildykite. Į dubenį suberkite migdolų miltus, Himalajų druską, supilkite sirupą, aliejų ir vanilės ekstraktą. Viską išmaišykite. Tešlą palaikykite ~10 minučių kambario temperatūroje.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Šaukštelio pagalba formuokite tešlos rutuliukus, juos apvoliokite smulkintuose migdolų riešutuose. Rutuliukus per vidurį paspauskite, kad gautųsi duobutė.
Į duobutes įdėkite po pusę arbatinio šaukštelio braškinio chia džemo. Sausainius kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių, kol paruduos krašteliai. Atvėsinkite skardoje, nes ką tik iškepę sausainiai bus trapūs.
Gamino ir fotografavo el. parduotuvės administratorė Raimonda Bingelienė
Recepto šaltinis: https://simple-veganista.com/almond-flour-thumbprint-cookies/
This salt is obtained from the Himalayas foothills. Completely natural, unrefind and not treated chemically.
Dark agave syrup is less processed and has a stronger caramel flavor.
Almonds are great snack. Suitable for baked goods and other dishes. High in fiber. Source of protein. EXP: 2022.07.31