Delivery within 1-3 days. FREE delivery for orders from 50 EUR.
Jums reikės:
• 1 labai prinokusio (taškuotas) banano
• 1 vidutinio kiaušinio
• 1/2 arb. š. cinamono⠀
• 1 valg. š. skysto kokosų aliejaus
bananų miltų (apie 70%), kitų jūsų mėgiamų miltų (apie 30%) (iš akies, kad gautųsi tirštoka tešla)
Pagardinkite:
klevų sirupu, tamsiu nerafinuotu agavų sirupu arba medumi
įvairiomis uogomis, bananais
riešutais
riešutų sviestu
natūraliu karvių arba kokosų pieno jogurtu
*taip pat galima naudoti žalių bananų miltus - į tešlą įmaišyti tiek, kad gautumėte gana tirštą konsistenciją. Plačiau skaitykite recepto aprašyme.
Gaminimas:
Bananą kruopščiai sumaigykite šakute, įmaišykite kiaušinį, cinamoną ir aliejų. Kokosų aliejų, prieš įmaišydami į tešlą ištirpdykite jį keptuvėje. Jei norite idealiai glotnios tešlos blynelių, visus ingredientus, išskyrus miltus, suplakite elektriniu trintuvu. Galiausiai įmaišykite miltus. Įkaitinkite keptuvę. Samčiu ar didesniu šaukštu sausoje keptuvėje formuokite nedidelius blynelius ir kepkite, kol švelniai paruduos, maždaug po minutę iš abiejų pusių. Blynelius patiekite iškart, dar šiltus. Paskaninkite klevų sirupu, uogomis, riešutais, jogurtu ar kitu mėgstamu pagardu.
Kodėl svarbu naudoti prinokusius bananus? Kuo labiau prinokęs bananas, tuo saldesni ir ryškesnio skonio bus blyneliai. Jei naudosite juos ne itin prinokusius, blyneliai bus visai nesaldūs, prėski. Jei bananai neprinokę, išbandykite mažą gudrybę: pakaitinkite juos iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį arba kol bananų žievė visiškai patamsės. Ištraukę iš orkaitės atvėsinkite ir naudokite blynelių arba bananų duonos tešlai kaip įprasta.
1 porcija
Laikas: 15 mins
1 stiklinė – 250 ml, 1 valg. š. - 15ml, 1 arb. š. - 5ml
Receptas: www.kitchenjulie.com
AMRITA bananų miltus rekomenduoja sveiko gyvenimo būdo tinklaraštininkė Julija Steponavičiūtė (instagram: kitchen.julie):
BANANŲ MILTAI - naujas atradimas. Šiuos blynelius taip pat galite išsikepti naudodami bananų miltus, kuriuos atradau gavusi dovaų iš “Amrita Planet”. Tekstūra ir skonis nuostabus. Šiuose miltuose, kaip ir bananuose, gausu angliavandenių, tačiau taip pat gausu mineralinių medžiagų: kalio, kalcio bei geležies.
Organic coconut oil has a delicate taste with a mild and fresh coconut scent.
Spelt is an ancient type of wheat. This flour is perfect for making bread or pizza doughs, rolls, cakes, tarts, biscuits, pancakes, dumplings, noodles, and various sauces.
Green banana flour is made from green bananas.