Delivery within 1-3 days. FREE delivery for orders from 50 EUR.
Į pyragą galima dėti mažiau saldumo (arba visai nedėti) ir valgyti pusryčiams, kaip saldžią duonelę paprastai, o galima ir paskrudinti - tada tepti žemės riešutų sviesto, veganiško sviesto ar kokios uogienės.
Jums reikės:
4 mažų arba 3 didelių sunokusių (su taškiukais) bananų,
75 ml kokosų aliejaus ir dar šaukštas formos patepimui,
100 g rudo cukraus,
žiupsnelio druskos,
225 g miltų,
3 šaukštelių su kaupu kepimo miltelių,
šlakelis augalinio pieno (maždaug 4 šaukštai).
Papildomai galima dėti į vidų:
bombinis derinys - įdėti šokolado gabaliukų, vadinamųjų chocolate chips (50-80 gr), sveriami ir labai skanūs yra pirkti Zerotekoje,
riešutus: migdolų arba graikiški man tinka labiausiai,
dalį arba visą cukrų keisti datulių gabaliukais,
gera sauja razinų (cukraus vėlgi mažiau arba visai nereikia),
šaukštelis cinamono,
šaukštelis meduolinio prieskonių mišinio,
vanilės arba vanilės ekstrakto.
Sutrinkite bananus šakute negiliame dubenyje, supilkite aliejų, augalinį pieną ir išmaišykite. Tada berkite miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius, vėl išmaišykite. Tešla turi gautis grietinės tirštumo, jei sunkiai maišosi (pvz. jei naudojote pilno grūdo miltų) - galbūt reiks įpilt dar šiek tiek augalinio pieno.
Tada berkite savo priedus, galima puošti ir viršų - ant manojo pyrago nuotraukoje - tobuli džiovinti ananasai be cukraus iš migdolai.lt
Į įkaitusią orkaitę (180 laipsnių) dedame pyragą, formą prieš tai patepę aliejumi.
Kepkite apie 40 min., jei pyrago viršus pradeda labai skrusti, bet dar neiškepė - po 20 min galite apkamšyti folija ir pakepti dar.
Pyragas pavyks net mažai patyrusiems jei nepamiršite šių svarbių dalykų:
kepant veganiškai, nenaudojant kiaušinių - nepagailėkite kepimo miltelių, nenumažinkit, nes pyragas neiškils.
šiuolaikinėse orkaitėse kepant pyragus nenaudokite feno, man geriausia iškepa, kai užstatau kaitinimą tik iš apačios, kaip senovinėse viryklėse ir pastatau groteles su pyragu aukščiau nei per vidurį; taip pat svarbu norint, kad pyragas būtų purus ir iškiltų - netrankyti durelių.
Sėkmės ir skanaus!
Receptas: 1specialday.lt
This salt is obtained from the Himalayas foothills. Completely natural, unrefind and not treated chemically.
Organic coconut oil has a delicate taste with a mild and fresh coconut scent.
Organic almonds are a great and nutritious snack. Processed nuts are used to make almond flour, almond milk and almond butter.
Organic dried dates without added sugar.Delicious, soft dates that can be used as a snack or as a sweet ingredient in drinks, creams, cookies, cakes and candies. 100% recyclable packaging.
Organic almonds are a great and nutritious snack. Processed nuts are used to make almond flour, almond milk and almond butter.
Ceylon cinnamon has a milder and slightly sweeter flavor compared to regular cinnamon. It is often considered higher quality and some prefer it for its more delicate taste. Season various dishes, baked goods, salads, and tea with Ceylon cinnamon.
Organic dried dates without added sugar.Delicious, soft dates that can be used as a snack or as a sweet ingredient in drinks, creams, cookies, cakes and candies. 100% recyclable packaging.
Sultana raisins are a tasty and energizing, naturally sweet snack. Dried Sultana raisins are juicier than black raisins. Perfect as a flavoring addition to baked goods, desserts or salads.
Sultana raisins are a tasty and energizing, naturally sweet snack. Dried Sultana raisins are juicier than black raisins. Perfect as a flavoring addition to baked goods, desserts or salads.
Ceylon cinnamon has a milder and slightly sweeter flavor compared to regular cinnamon. It is often considered higher quality and some prefer it for its more delicate taste. Season various dishes, baked goods, salads, and tea with Ceylon cinnamon.