Delivery within 1-3 days. FREE delivery for orders from 50 EUR.
Jums reikės:
200 g žaliųjų arba rudųjų lęšių;
3 saliero stiebų;
2–3 pomidorų;
150 ml naminio jogurto (arba tiek pat pirktinio be priedų);
½ šaukštelio „curry“ prieskonių mišinio;
½ šaukštelio ciberžolės;
¼ šaukštelio asafetidos;
¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
nykščio dydžio imbiero gumbo gabaliuko;
½ raudonos aitriosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis ir smulkiai sukapotos;
šluotelės petražolių, nuplautų ir smulkiai sukapotų;
druskos (pagal skonį);
kupino šaukšto išvalyto lydyto sviesto „ghee“
Ruošimo eiga
Lęšius užpilkite verdančiu vandeniu ir atidėkite valandai brinkti. Po valandos nupilkite, perplaukite švariu vandeniu, užpilkite nauju vandeniu, pasūdykite ir pastatykite virti. Virkite 15–20 minučių, tačiau stebėkite, kad lęšiai nepervirtų ir neišsileistų. Tuo metu nulupkite imbierą ir smulkiai sutarkuokite. Reikalingas tik minkštimas, plaušus išmeskite. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odelę. Stambiai supjaustykite. Salierus supjaustykite griežinėliais. Keptuvėje išlydykite ir įkaitinkite sviestą „ghee“ arba aliejų. Suberkite asafetidą, sudėkite aitriąją papriką ir sutarkuotą imbierą. Išmaišykite, pakepkite ir po keliolikos sekundžių sudėkite salierą. Prisukite ugnį ir leiskite salierui išsitroškinti. Jei reikia, keptuvę uždenkite. Po 7–10 minučių sudėkite pomidorus, juoduosius pipirus, „curry“, ciberžolę ir šiek tiek pasūdykite. Troškinkite maišydami 3–5 minutes, kol pomidorai truputėlį įšils. Tik neperkepkite – pomidoro gabalėliai turi likti neišsileidę. Išvirusius lęšius nukoškite, labai gerai nuvarvinkite, kad neliktų drėgmės, ir sudėkite į salotinę. Užpilkite troškintais salierais ir pomidorais. Išmaišykite ir leiskite šiek tiek praaušti. Supilkite jogurtą ir sudėkite smulkiai sukapotas petražoles. Viską gerai išmaišykite. Patiekite dar šiltas, tačiau skanios ir ataušusios. Patiekite su skrudinta duona ir grilyje, lauže arba orkaitėje keptais baklažanais, cukinijomis ir paprikomis.
Išeiga: 4 porcijos.
Receptas: balarama.lt
This salt is obtained from the Himalayas foothills. Completely natural, unrefind and not treated chemically.
Specific taste and smell. Used in small quantities due to its extremely strong odor. Adds spicy flavour to dishes, often is used as replacement for onions and garlic. Especially suitable for legumes and potatoes.
It is pure butter, an ideal culinary fat suitable for baking (maintains a very high temperature). Also perfect to put to porridges, soups, stews. Lactose-free.
This organic ground turmeric is a spice with a mildly pungent and bitter taste, which gives the dishes a yellowish tint.
Black pepper is the most popular and well-known spice in the world, also called the "king of spices".
Organic brown lentils have a mild, distinctive nutty taste and go well paired with stronger aromatic spices. Suitable for soups, salads, as a garnish or main course.
Organic brown lentils have a mild, distinctive nutty taste and go well paired with stronger aromatic spices. Suitable for soups, salads, as a garnish or main course.