Jums reikės:
450 g avinžirnių
2 skiltelių česnako
1 v.š. Tahini pastos
1 citrinos
2 v.š. alyvuogių aliejus
Ruošimas:
Perplauti per naktį mirkytus avinžirnius šaltu vandeniu ir virti ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Nupilus vandenį, avinžirnius sudėti į plakiklį, įpilti keletą šaukštų nuo virimo likusio skysčio, suberti trintas česnako skilteles, Tahini pastą, supilti alyvuogių aliejų, išspausti citrinos sultis ir pagardinti prieskoniais. Viską sutrinti iki vientisos masės. Galima patiekti su duona, krekeriais ar šviežiomis daržovėmis. Siekiant paįvairinti humuso skonį, jį galima pagardinti svogūnais, saldžiomis paprikomis arba saulėje džiovintais pomidorais. Laikykite šaldytuve.
Only registered users can comment.
Register or Login