Delivery within 1-3 days. FREE delivery for orders from 50 EUR.

    Šviežių špinatų salotos su žirneliais ir pupelėmis

    Šios salotos – variantas lengviems pietums. Žirneliuose ir pupelėse – baltymai, špinatuose – chlorofilas, užpile ir žalumynuose – vitaminai. Ko daugiau reikia, kai norisi lengvai užkąsti?

    Jums reikės:

    100 g špinatų lapų, perplautų keliais vandenimis ir nuskabytais koteliais;

    100 g virtų baltųjų pupelių;

    200 g šviežių arba šaldytų žaliųjų žirnelių (šaldytus žirnelius prieš naudojant atitirpinkite);

    2 pomidorų;

    pusės citrinos sulčių;

    ½ šaukštelio maltos kalendros;

    ½ šaukštelio malto kmyninio kumino;

    ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;

    2,5 cm dydžio imbiero gumbo gabalėlio;

    šaukštelio cukraus;

    žiupsnio druskos;

    50–75 ml augalinio aliejaus;

    šluotelės petražolių.

    Gaminimas:

    Žirnelius sudėkite į nedidelį puodą, užpilkite vandeniu ir pasūdykite. Užkaiskite virti. Žirnelius virkite 5 minutes, nukoškite, ataušinkite. Špinatus gerai nuvarvinkite ir supjaustykite. Sukapokite petražoles. Pomidorus supjaustykite gabalėliais. Į erdvų dubenį sudėkite visas supjaustytas daržoves, suberkite pupeles ir žirnelius. Pabarstykite juodaisiais pipirais, kmyniniu kuminu ir kalendra. Imbiero gabalėlį nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Tarkius suimkite į delną ir į nedidelį dubenėlį nuspauskite imbiero sultis. Čia pat supilkite citrinų sultis, suberkite druską ir cukrų. Intensyviai plakdami rankiniu plaktuvu supilkite aliejų – užpilas netrukus turėtų sutirštėti. Užpilkite salotas, išmaišykite ir patiekite su duonos riekele.

    Išeiga: 4 porcijos.

    Skanaus!

    Receptas: Jogosmityba.lt

Visitors comments

Tomas Arlauskas

Skanios, gaivios salotos.

2018-05-28 17:38:44
New comment

Only registered users can comment.

Register or Login