Delivery within 1-3 days. FREE delivery for orders from 50 EUR.

    Juodųjų (Beluga) lęšių ir skrudintų žiedinių kopūstų patiekalas

    Lengvas veganiškas patiekalas su ekologiškais juodaisiais Beluga lęšiais. 

    Jums reikės:

    4 šaukštų alyvuogių aliejaus
    1/2 geltonojo svogūno, supjaustyto kubeliais
    1 valgomojo šaukšto plius 1 arbatinio šaukštelio kario miltelių
    1 arbatinio šaukštelio džiovintų raudonėlių
    1 arbatinio šaukštelio ekologiško kokosų cukraus
    pusės skardinės susmulkintų pomidorų
    1/4 puodelio ekologiško kokosų pieno
    1 puodeli ekologiškų juodųjų lęšių "Beluga"
    2 lauro lapų
    2 skiltelių česnako
    1 žiedinio kopūsto, supjaustyto 2 cm storumo 'kepsniais'
    kalendros papuošimui

    Gaminimas:

    1. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Pakepinkite svogūną iki skaidrumo.

    3. Suberkite kario miltelius, raudonėlį ir kokosų cukrų. Kepkite, kol pasidarys kvapnu. Įpilkite pomidorų ir kokosų pieno ir išmaišykite. Gautą mišinį supilkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.

    4. Tuo tarpu juoduosius lęšius kartu su lauro lapu ir česnaku suberkite į nedidelį puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir troškinkite 25-30 minučių, kol Beluga lęšiai išvirs, bet nesuminkštės. Nukelkite nuo ugnies, nusausinkite lęšius ir atidėkite.

    5. Keptuvę įkaitinkite iki vidutinio stiprumo. Įpilkite likusius 2 šaukštus aliejaus. Sudėkite žiedinių kopūstų kepsnius, pagardinkite druska ir pipirais. Apkepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Perkelkite į kepimo skardą su apvadu ir kepkite, kol suminkštės, 15-20 minučių.

    6. Karį ir juoduosius lęšius patiekite su žiedinių kopūstų "kepsneliais". 

Susijusios prekės

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login