Delivery within 1-3 days. FREE delivery for orders from 50 EUR.

    Kaip gaminti skirtingų rūšių lęšius ir kokiems patiekalams jie labiausiai tinka?

    Lęšiai yra maži ankštiniai augalai, manoma, kilę iš Vidurinių Rytų, tačiau dabar auginami visame pasaulyje, ypač Azijoje, Afrikoje ir Europoje.

    Lęšiai yra puikus, maistingas, nebrangus ir universalus ingredientas, tinkantis įvairiausiems patiekalams. Dėl savo turtingos maistinės sudėties daugiausia lęšiai yra naudojami vegetariniams ir veganiškiems patiekalams.

    Lęšiai turi mažai riebalų, juose gausu baltymų, skaidulų, kalio, folio rūgšties ir geležies.

    Nors esama daugybė lęšių rūšių, populiariausios šios:

    Ekologiški rudieji lęšiai

    Ekologiški žalieji lęšiai

    Ekologiški raudonieji lęšiai

    Ekologiški juodieji lęšiai (Beluga)

    Ekologiški prancūziški žalieji lęšiai

      

    Ekologiški rudieji lęšiai

    Gana stambūs, su storesne luobele, šiek tiek intensyvesnio skonio palyginus su žaliaisiais lęšiais. Rujųjų lęšių spalva gali varijuoti nuo švelniai rusvos iki tamsiai rudos. Verdant nepraranda formos.

    Labai tinka ryžių patiekalams, sriuboms, salotoms, apkepams, pikantiškiems pyragams, kaip įdaras.

    Gaminimas: virti santykiu 1:2 apie 30–40 minučių. Prieš verdant rekomenduojama pusvalandį ar valandą pamirkyti.

     

    Ekologiški žalieji lęšiai

    Gana miltingi, švelnaus skonio ir aromatingi lęšiai.

    Labiausiai tinka salotoms, troškiniams, įvairių patiekalų įdarams. Pagardinus įvairiais prieskoniais žalieji lęšiai yra puikus garnyras įvairiems patiekalams.

    Gaminimas: virti santykiu 1:3 apie 40 - 45 minutes. Prieš tai nemirkyti.

      

    Ekologiški raudonieji lęšiai

    Spalva gali varijuoti nuo švelniai auksinės iki ryškiai oranžinės spalvos. Tiesa, išvirti šiek tiek nublunka. Raudieji lęšiai yra be luobelių, todėl virdami jie suminkštėja greičiausiai iš visų rūšių.

    Raudonieji lęšiai labiausiai tinka tirštoms sriuboms, košėms bei azijietiškiems patiekalams. Taip pat galima naudoti salotoms.

    Gaminimas: virti santykiu 1:3 apie 25 minutes. Prieš tai nemirkyti.

     

    Ekologiški juodieji lęšiai "Beluga"

    Juodos spalvos, išraiškingo skonio, smulkūs. Virdami nesukrenta.

    Juodieji lęšiai puikiai tinka kaip garnyras mėsos patiekalams, taip pat salotoms, ryžių ar daržovių patiekalams.

    Gaminimas: virti santykiu 1:2 apie 20 – 25 minutes. Nemirkyti.

      

    Ekologiški prancūziški žalieji lęšiai

    Turtingo skonio, su pipirų prieskoniu. Verdant išlieka birūs.

    Kaip ir įprasti žalieji lęšiai, šie taip pat puikiai tinka salotoms, sriuboms, troškiniams, kaip įdaras bei kaip garnyras įvairiems patiekalams, ypač žuvies.

    Gaminimas: virti santykiu 1:2apie 30 minučių. Nemirkyti.

Susijusios prekės

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login