Delivery within 1-3 days. FREE delivery for orders from 50 EUR.

    Lapinių koppūstų salotos su datulėmis

    Šios lapinių kopūstų salotos švelniai saldžios, traškios ir sočios. Paruošite lengvai ir paprastai!

    Jums reikės:

    Padažui:
    3 šaukštų alyvuogių aliejaus
    ⅓ puodelio susmulkinto geltonojo svogūno
    3 skiltelių česnako, susmulkintų
    ½ arbatinio šaukštelio druskos
    3 arbatinių šaukštelių klevų sirupo (arba vietoj to galite naudoti 1 datulę be kauliukų)
    2 šaukštų balzamiko acto


    Salotoms:
    1 nedidelio lapinio kopūsto
    1 puodelio susmulkintų purpurinių kopūstų
    5 džiovintų datulių be kauliukų, supjaustytų 1/4 colio gabaliukais
    3 šaukštų susmulkintų migdolų riešutų
    400 g virtų avinžirnių

    Gaminimas:

    1. Lapinius kopūstus nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite iki kasnio dydžio gabalėlių.  

    2. Paruškite padažą - keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir pakepinkite apie 5 minutes. Suberkite česnakus, druską ir klevų sirupą. Pakepkite dar 2 minutes. Suberkite iškeptą svogūnų mišinį į maišytuvą, įpilkite balzamiko acto, idėkite datulę (jei vietoje klevų sirupo naudojate ją) ir plakite iki vientisos masės.

    3. Į didelį dubenį suberkite susmulkintus kopūstus, užpilkite pagamintu padažu, juo gerai ištrinkite kopūsų lapus, kol visi kopūstai bus padengti padažu ir įgaus tamsiai žalią spalvą. Taip kopūstai taps daug minkštesni ir skanesni.

    4. Sudėkite likusius ingredientus ( mėlynąjį kopūstą, griežinėliais pjaustytas datules, riešutus ir avinžirnius),  išmaišykite ir patiekite. Skanaus!

    --

    Receptas: foodwithfeeling.com 

Susijusios prekės

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login