Delivery within 1-3 days. FREE delivery for orders from 50 EUR.
Šios lapinių kopūstų salotos švelniai saldžios, traškios ir sočios. Paruošite lengvai ir paprastai!
Jums reikės:
Padažui:
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
⅓ puodelio susmulkinto geltonojo svogūno
3 skiltelių česnako, susmulkintų
½ arbatinio šaukštelio druskos
3 arbatinių šaukštelių klevų sirupo (arba vietoj to galite naudoti 1 datulę be kauliukų)
2 šaukštų balzamiko acto
Salotoms:
1 nedidelio lapinio kopūsto
1 puodelio susmulkintų purpurinių kopūstų
5 džiovintų datulių be kauliukų, supjaustytų 1/4 colio gabaliukais
3 šaukštų susmulkintų migdolų riešutų
400 g virtų avinžirnių
Gaminimas:
1. Lapinius kopūstus nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite iki kasnio dydžio gabalėlių.
2. Paruškite padažą - keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir pakepinkite apie 5 minutes. Suberkite česnakus, druską ir klevų sirupą. Pakepkite dar 2 minutes. Suberkite iškeptą svogūnų mišinį į maišytuvą, įpilkite balzamiko acto, idėkite datulę (jei vietoje klevų sirupo naudojate ją) ir plakite iki vientisos masės.
3. Į didelį dubenį suberkite susmulkintus kopūstus, užpilkite pagamintu padažu, juo gerai ištrinkite kopūsų lapus, kol visi kopūstai bus padengti padažu ir įgaus tamsiai žalią spalvą. Taip kopūstai taps daug minkštesni ir skanesni.
4. Sudėkite likusius ingredientus ( mėlynąjį kopūstą, griežinėliais pjaustytas datules, riešutus ir avinžirnius), išmaišykite ir patiekite. Skanaus!
--
Receptas: foodwithfeeling.com
Delicious and soft Deglet Nour dates can be used as a snack or sweet ingredient in various beverages, creams, biscuits, cakes and in other sweet dishes.
Almonds are great snack. Suitable for baked goods and other dishes. High in fiber. Source of protein. EXP: 2022.07.31
This salt is derived from the foothills of the Himalayas. Completely natural, raw and chemically untreated.