Delivery within 1-3 days. FREE delivery for orders from 50 EUR.

    Brokolių salotos su migdolais

    Lengvai paruošiamos turtingo skonio brokolių salotos.

    Jums reikės:

    450 g brokolių

    3 šaukštų pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus

    3 šaukštų majonezo, galite naudoti veganišką 

    1½ šaukšto obuolių sidro acto

    2 arbatinių šaukštelių garstyčių

    1 arbatinio šaukštelio klevų sirupo arba medaus

    1 česnako skiltelės, susmulkintos

    ¼ arbatinio šaukštelio druskos

    ⅓ puodelio kubeliais pjaustytų raudonųjų svogūnų

    ⅓ puodelio džiovintų spanguolių

    Migdolų paruošimui

    ½ puodelio migdolų

    ½ puodelio moliūgų sėklų

    1 valgomojo šaukšto tamari

    ½ arbatinio šaukštelio klevų sirupo

    ¼ arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos, 

    Gaminimas:

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C, kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

    2. Brokolių žiedynus supjaustykite vidutiniais gabalėliais, o likusius stiebus supjaustykite mažesniais kubeliais. Nuo stiebo nulupkite visas sumedėjusias ar sluoksnines dalis.

    3. Dideliame dubenyje suplakite alyvuogių aliejų, majonezą, obuolių sidro actą, garstyčias, klevų sirupą, česnaką ir druską. Sudėkite brokolius, svogūnus ir spanguoles, išmaišykite. 

    4. Ant kepimo skardos sudėkite migdolus ir moliųgų sėklas, apšlakstykite tamariu, klevų sirupu ir rūkyta paprika ir paskleiskite plonu sluoksniu. Kepkite nuo 10 iki 14 minučių arba kol įgaus auksinę rudą spalvą. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti 5 minutes (vėsdami jie taps traškesni).

    5. Suberkite migdolus ir moliūgų sėklas į salotas, šiek tiek pasilikite pabarstyti ant viršaus. Pagardinkite pagal skonį ir patiekite.

    --

    Receptas: loveandlemons.com

Susijusios prekės

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login