Delivery within 1-3 days. FREE delivery for orders from 50 EUR.

    Traškios kynvos salotos su granatais ir saldžiosiomis bulvėmis

    Traškios ir gaivios salotos puikiai tiks ir šventiiniam stalui ir lengviems kasdieniams pietums ar vakarienei. 

    Jums reikės:

    2 didelių saldžių bulvių, nuluptų ir supjaustytų kubeliais
    1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
    ½ arbatinio šaukštelio druskos
    ½ arbatinio šaukštelio paprikos
    ½ arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų

    Traškiai kynvai
    ½ puodelio kynvos, nupautos
    1 ½ šaukšto pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
    1 arbatinio šaukštelio druskos
    ½ arbatinio šaukštelio šviežiai maltų pipirų


    Salotoms
    1 mažo žalio obuolio supjaustyto kubeliais
    1 valgomasis šaukšto šviežių citrinų sulčių
    150 g špinatų lapų
    ⅓ puodelio granatų sėklų
    ⅓ puodelio skrudintų graikinių riešutų
    ½ stiklinės balzamiko acto
    1 valgomojo šaukšto pasirinkto saldiklio, pavyzdžiui agavų sirupo
    1 valgomojo šaukšto garstyčių
    1 arbatinio šaukštelio malto česnako
    ½ arbatinio šaukštelio druskos
    ¼ arbatinio šaukštelio kajeno pipirų
    ½ puodelio pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus

    Gaminimas:

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Supilkite saldžiąsias bulves su alyvuogių aliejumi, paprika, druska ir pipirais. Vienu sluoksniu dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 45 minutes, po 20 minučių pamaišydami. Leiskite šiek tiek atvėsti.

    2. Tuo tarpu didelėje keptuvėje sumaišykite kynvą, alyvuogių aliejų, ½ puodelio vandens, druską ir pipirus. Virkite, retkarčiais pamaišydami, ant vidutinės ugnies apie 10–19 minučių, kol taps traškūs. Nusausinkite ant popierinių rankšluosčių ir leiskite atvėsti.

    3. Užpilą paruoškite maišytuve sumaišydami balzamiko actą, saldiklį, Dižono garstyčias, česnaką, jūros druską ir kajeno pipirus. Tvirta srovele įpilkite aliejaus ir maišykite, kol susidarys emulsija.

    4. Į nedidelį dubenį supilkite obuolių ir citrinų sultis, sumaišykite

    5. Dideliame dubenyje sumaišykite špinatus, granatų sėklas, graikinius riešutus ir obuolį. Sudėkite paskrudintas saldžiąsias bulves, traškią quinoa ir supilkite norimą padažo kiekį.

    --

    Receptas: wendypolisi.com

Susijusios prekės

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login