Delivery within 1-3 days. FREE delivery for orders from 50 EUR.

    Burgundiškos jautienos troškinys

    150

    Jums reikės:

    1. 750 g jautienos sprandinės (arba mentės)
    2. 75 g karštai rūkytos šoninės
    3. 1 valg. šaukštai aliejaus
    4. 25 g lydyto sviesto ghi arba kokosų aliejaus
    5. ½ česnako
    6. 1 vnt morkų
    7. ½ geltonas svogūnas
    8. 1 valg. šaukštai aukščiausios rūšies kvietiniai miltai
    9. 250 ml jautienos sultinio
    10. 250sauso raudono vyno
    11. ½ valg. šaukšto  trintų pomidorų
    12. ½ lauro lapų
    13. Žiupsnelio petražolių ir čiobrelių
    14. 125 g mažų grybų
    15. Druskos ir pipirų (pagal skonį)

    Gaminimas:

    1. Jautieną supjaustykite stambiais gabaliukais (maždaug 4–5 cm dydžio).
    2. Į keptuvę įpilkite šaukštą aliejaus ir kepkite, kol gražiai apskrus (mėsos dėkite po nedaug, kad ji keptų, o ne troškintųsi). Atsidėkite.
    3. Rūkytą šoninę supjaustykite plonomis riekelėmis ir kepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus. Išimkite ir atsidėkite.
    4. Į keptuvę įmeskite pusę sviesto. Sužerkite susmulkintą česnaką (2 skilteles), svogūnus, griežinėliais supjaustytas morkas, porus ir apkepkite.
    5. Pabarstykite miltais, druska, pipirais ir dar pakepkite 2 min.
    6. Į gilų troškinimo indą (su dangčiu) supilkite sultinį, vyną, trintus pomidorus.
    7. Įdėkite lauro lapą, kapotus čiobrelius, petražoles, mėsą, skrudintą šoninę ir apkeptas daržoves
    8. Uždenkite ir pašaukite į iki 150 ºC temperatūros įkaitintą orkaitę 2 val. 30 min.
    9. Keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą ir pakepinkite svogūnėlius su grybais 2 min. Sudėkite juos į troškinį, likus 30 min. iki troškinimo pabaigos.

    Skanaus!

    Receptas: http://skonis.lt/recipe/burgundiskos-jautienos-troskinys/ 

Susijusios prekės

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login