Delivery within 1-3 days. FREE delivery for orders from 50 EUR.

    Kokosų aliejaus nauda Jūsų odai ir grožiui

    Kokosų aliejus vis labiau liaupsinamas dėl gausių naudingųjų savybių odai ir kūnui. Tolimuosiuose rytuose šis aliejus ypač vertinamas jau nuo senų laikų, o vietinių  kokosų palmės net vadinamos "Gyvybės medžiu". Paruošėme net dešimt patarimų, kuo kokosų aliejus gali pasitarnauti jūsų odai ir grožiui. 

    1. Kokosų aliejus puiki drėkinamoji priemonė. Jį galite naudoti kaip drėkinamąjį losjoną vakare ant nupraustos odos. Vatos diskelį pamirkykite į kokosų aliejų ir švelniai tepkite odą. Po valandos popierine servetėle švelniai nuvalykite aliejus likučius nuo odos.

    2. Kokosų aliejus – natūralus paakių kremas. Prieš miegą kokosų aliejumi patepkite paakius. Dėl savo naudingųjų savybių šis aliejus sudrėkins, pamaitins paakių odą bei suteiks jai skaistumo ir gyvumo.

    3. Kokosų aliejus plačiai naudojamas ir kaip valomoji priemonė. Kokosų aliejumi suvilgytu vatos diskeliu galite nuvalyti makiažo likučius. Taip pat galite pasigaminti ir valomąsias veido kaukes. Pavyzdžiui, sumaišyti vieną valgomąjį šaukštą kokosų aliejaus ir vieną valgomąjį šaukštą medaus. Užtepus ant veido palaikyti 15 – 20 minučių ir nuskalauti šiltu vandeniu.

    4. Kokosų aliejus gali atstoti kremą po skutimosi. Po šios procedūros tiesiog ištrinkite sudrėkintą odą kokosų aliejumi. Ši natūrali priemonė sudrėkins, pamaitins odą, jos nedirgindama. Be to kokosų aliejų galima naudoti ir net kaip pakaitalą skutimosi putoms. Kadangi šis aliejus odą maitina ir drėkina skutimosi procesas bus paprastesnis, o oda mažiau sudirginta. 

    5. Kokosų aliejų populiaru naudoti ir kaip lūpų balzamą. Šio aliejaus dažnai rasite ir kaip vieną iš ingridientų lūpų priežiūros priemonėse. Tiesiog švelniai patepkite kokosų aliejumi lūpas, ne tik pamaitinsite šią jautrią vietą, bet ir mėgausitės maloniu kokosų aromatu.

    6. Dėl savo naudingųjų savybių kokosų aliejus gali būti naudojamas ir kaip odą minkštinanti priemonė, jis tobulai tiks alkūnių, kulnų ar kitų suragėjusių vietų suminkštinimui. Tiesiog įtrinkite odą ir leiskite nudžiūti.

    7. Natūralus kūno šveitiklis – dar vienas būdas, kaip kokosų aliejus pasitarnaus jūsų odai. Ištirpinkite 2-4valgomuosius šaukštus kokosų aliejaus, įmaišykite 1 valgomąjį šaukštą maltos kavos, perpilkite į formelę ir įdėkite į šaldytuvą. Kokosų aliejus sustings, o kai prireiks atsipjaukite ir masažuokite šiuo šveitikliu odą. Tiesa, šį šveitiklį galite naudoti ir nešaldytą. Sumaišius kokosų aliejų su kava tiesiog išmasažuokite šveičiamas kūno vietas. Ši procedūra palepins ir maloniu kavos ir kokosų aliejaus derinio aromatu.

    8. Kokosų aliejus tobulas aliejus masažams tiek dėl savo tekstūros, tiek dėl naudingųjų savybių. Jis greitai įsigeria, nepalieka riebumo pojūčio, drėkina ir maitina odą. Kokosų aliejus maloniai kvepia, tad masažo procedūrą paverčia ir aromaterapine. O jei norisi papildomo kvapo, galima įlašinti patinkančių eterinių aliejų. Be to, šis aliejus dažnai naudojamas masažuotojų - Ajurvedos žinovų. 

    9. Kokosų aliejus naudojama ir plaukų drėkinimo kaukė. Švarius drėgnus plaukus ištepkite kokosų aliejumi, galvą apvyniokite rankšluosčiu ir palaikykite apie pusvalandį, išskalaukite. Kaukė sudrėkins ir pamaitins plaukus, jie taps švelnūs ir žvilgantys.

    10. Kokosų aliejus gali padėti palaikyti burnos švarą. Tai puiki burnos skalavimo priemonė, kuri gali padėti palaikyti malonų burnos kvapą. Ši skalavimo procedūra paprasta – pakaks vieno valgomojo šaukšto kokosų aliejaus, kurį burnoje skalauti reiktų apie 15 – 20 minučių. Išspjovus, dantis išsivalykite kaip įprasta. Kokosų aliejus dažnai naudojamas ir kaip vienas iš ingredientų natūraliose dantų pastos.

    Taigi, kokosų aliejaus panaudojimo galimybės ypač plačios, o nauda akivaizdi. Šiame natūraliame augaliniame aliejuje gausu medžiagų, galinčių padėti išlaikyti odą gražią, švelnią ir spindindinčią.

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login