Delivery within 1-3 days. FREE delivery for orders from 50 EUR.

    Kavos išsinešti? Gerai pagalvokite!

    Gali būti, kad išgeriate ko nors daugiau nei tik kavos, kai iš ryto nusiperkate jos išsinešti vienkartiniame puodelyje. Iš puodelio, į kurį kava įpilta, gali išsiskirti tūkstančiai vėžį sukeliančių plastiko mikrodalelių ir papildyti gėrimą.

    Nors vienkartiniai puodeliai, kurie skirti išsinešti, pagaminti iš popieriaus, jų dangoje neretai būna polietileno, plastiko, kuris reaguoja į karštą skystį, todėl per pirmas 15 minučių į kavą gali patekti iki 25 tūkst. mikrono dydžio plastiko dalelių. 

    Pasak tyrėjų, mikroskopinės plastiko dalelės gali nusėsti žmogaus organuose ir net sukelti vėžį.

    Tyrėjai iš Indijos technologijų instituto (The Indian Institute of Technology) aptiko, kad trijuose iš keturių popierinių puodelių, kuriuos jie tikrino, buvo drėgmei nelaidi danga, pagaminta daugiausia iš polietileno, bet joje buvo taip pat sunkiųjų metalų. Kai į puodelį įpylė karšto skysčio – maždaug 90C, - danga ėmė staigiai irti. Per 15 minučių – vidutiniškai tiek daug laiko reikia karštai kavai išgerti, - į vandenį buvo išsiskyrę 25 tūkst. mikroskopinių plastiko dalelių. 

     J Haz Mater, 2021; 404:124118

    --

    Šaltinis: žurnalas „Ko gydytojai tau nepasako?“

    Todės mes rekomenduojame kavą pasigaminti namuose, o norit ja pasimėgauti lauke naudoti termosą ar daugkartinius puodelius. 

    Čia rasita AMRITA ekologiškos maltos ar pupelių kavos. 

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login