Delivery within 1-3 days. FREE delivery for orders from 50 EUR.

    Veido kaukės ir respiratoriai. Kokie jų skirtumai ir ką pasirinkti?

    Pataruoju metu rinkoje randama didelė apsauginių veido kaukių pasiūla. Tačiau ar tikrai žinome, kokią apsaugos priemonę geriausia pasirinkti? Specialistų teigimu, apsauginės veido kaukės gali padėti užtikrinti kvėpavimo takų apsaugą nuo įvairių ore esančių dalelių, tokių kaip dulkės, aerozolis, virusai ar bakterijos. 

     

    KN95/ FFP2 respiratoriai

    Šio tipo veido kaukės laikomos efektyvios, kai norima apsisaugoti nuo ore esančių kenksmingų dalelių ar virusų. Respiratoriai gerai priglunda prie veido ir nepalieka tarpų, todėl dar labiau apsaugo nuo mikroorganizmų prasiskverbimo. Šių kaukių esama tipų (FFP1, FFP2, FFP3), priklausomai nuo filtracijos efektyvumo. Dėl pakankamai aukšto išfiltravimo procento šiuo metu visuomenėje labiausiai paplitę FFP2 klasės respiratoriai. 

    Pagrindiniai bruožai:

    -       gali išfiltruoti nuo 94% ore esančių dalelių,

    -       gali padėti apsaugoti nuo vidutinio dulkių lygio, 

    -       gali padėti apsaugoti nuo kietų ir skystų aerozolių,

    -       pasižymi didesne apsauga nei FFP1 respratoriai, 

    -       pasižymi žymiai didesne apsauga nei vienkartinės ar medžiaginės veido kaukės.

     

    Medicininės veido kaukės

    Medicininės veido kaukės taip pat skirtstomos į 3 efektyvumo lygius. Trečiu tipu (Type IIR) pažymėtos kaukės gali padėti sulaikyti iki 98% bakterijų bei nepraleisti skysčių. Šios kaukės yra 3 sluoksnių, tvirtesnės, storesnės, geriau priglunda prie veido.  

    Pagrindiniai bruožai:

    -       skirtos apsaugoti aplinką nuo žmogaus iškvepiamo oro,

    -       pasižymi didesne apsauga nei vienkartinės ar medžiaginės veido kaukės,

    -       gerai priglunda prie veido.

     

    Medžiaginės veido kaukės

    Šio tipo apsauginės kaukės neturi klasifikacijos ir filtravimo žymos ir nėra laikomos efektyvia priemone apsisaugoti nuo ore esančių dalelių ir mikroorganizmų. Tačiau šios kaukės gali padėti apsaugoti aplinką nuo mūsų iškvepiamo oro. Pasiūta medžiaginė kaukė turėtų būti pakankamai stora ir sudaryta bent iš keleto sluoksnių. Kadangi kuo storesnė kaukė, tuo didesnis yra jos efektyvumas. 

    jkjkj

    Svarbu prisiminti tai, kad apsauginės veido kaukės yra tik viena iš apsaugos priemonių, vien tik šių kaukių dėvėjimas nesuteikia 100% apsaugos nuo virusų. Privalu dažnai ir su muilu plauti rankas bei jas dezinfekuoti. Nešvariomis rankomis neliesti veido bei naudoti vienkartines pirštines.  

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login