Delivery within 1-3 days. FREE delivery for orders from 50 EUR.
Jums reikės:
puodelio kvietinių miltų
1,5 smulkių avižų dribsnių
2 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. sodos
acto
žiupsnelis druskos
2 kiaušinių
1,5 puodelio kokosų ir migdolų augalinio pieno
4 v.š. kokosų aliejaus
Įdarui:
kokosų aliejaus
2 prinokusių vid. dydžio bananų
Papuošimui:
spalvotos cukraus masės
sviestinio kremo
valgomų dekoro rutuliukų
Sviestiniam kremui:
200 g sviesto
400 g cukraus pudros
maistinių dažų (mėlynos spalvos)
Gaminimas:
1. Avižinius dribsnius sudėti į smulkintuvą ir susmulkinti iki miltų konsistencijos. Kvietinius miltus persijoti, sumaišyti su smulkintomis avižomis, druska, kepimo milteliais.
2. Sodą “užgesinti” su trupučiu acto (kad išputotų visa soda) ir supilti į miltų masę. Viską permaišyti.
3. Įmušti kiaušinius ir supilti pieną. Su mikseriu gerai išmaišyti. Galiausiai supilti ištirpintą kokosų aliejų ir dar kartą viską gerai išmaišyti.
4. Užpildyti keksiukų kepimo formas iki 2/3 formos dydžio. Dėti į įkaitintą iki 180C orkaitę, ~30min.
5. Išėmus keksiukus, atvėsinti ir peiliu išpjauti viduryje duobutę (bus dedamas įdaras)
6. Įdaro paruošimas: įkaitinti keptuvę su šiek tiek kokosų aliejaus ir kelias minutes pakepinti pjaustytus gabaliukais bananus iki kol viskas taps vientisa mase. Nukėlus nuo ugnies masę sudėti į išpjautas duobutes ir prieš dekoruojant leisti keksiukams pilnai atvėsti.
7. Dekoravimas: cukrinę masę paminkyti ir iškočioti gan plonai (prieš tai pabarsčius cukraus pudros ant paviršiaus, ant kurio bus kočiojama). Aš naudojau specialius spaustukus išgauti drugelio ir gėlyčių formeles. Jas papildomai dekoravau valgomais spalvotais rutuliukais.
Išeiga: 12 vnt.
--
Receptas: rozinisavokadas (Instagram)
Only registered users can comment.
Register or Login