Pristatymas per 1-3 d.d. Užsakymus nuo 50 eur. pristatome NEMOKAMAI!
Ašvaganda - tai krūminis augalas, augantis smėlėtame ir gerai drėkinamame dirvožemyje. Tai Ajurvedos vaistažolė, kuri dažnai lyginama su kinų medicinoje vartojama ženšenio šaknimi, tačiau gerokai ją pranokstanti.
Ashwagandha (Ašvaganda), taip pat žinoma kaip Withania somnifera arba Indijos ženšenis, yra žolė, dažniausiai naudojama Ajurvedos medicinoje. Ji buvo pripažinta dėl galimos naudos sveikatai ir buvo tiriama įvairiais tikslais. Štai keletas galimų privalumų, susijusių su Ašvaganda:
Streso mažinimas. Ashwagandha laikoma adaptogenu, o tai reiškia, kad ji gali padėti organizmui prisitaikyti prie streso. Ajurvedoje tradiciškai ašvaganda naudojama kaip priemonė galinti padėti atsipalaiduoti, sumažinti nerimą ir pagerinti bendrą savijautą.
Nuotaikos gerinimas. Kai kurie tyrimai rodo, kad ashwagandha gali turėti nuotaiką gerinantį poveikį ir padėti sumažinti depresijos simptomus. Teigiama, kad šis augalas gali sustiprinti tam tikrų neuromediatorių, dalyvaujančių reguliuojant nuotaiką, gamybą.
Kognityvinė funkcija. Manoma, kad Ashwagandha gali turėti teigiamą poveikį pažinimo funkcijai ir atminčiai. pasak ajurvedos, ji gali turėti neuroprotekcinių savybių, kurios gali padėti palaikyti smegenų sveikatą ir pagerinti pažinimo veiklą.
Energija ir gyvybingumas. Manoma, kad Ashwagandha gali padėti padidinti energijos lygį ir skatinti gyvybingumą. Tai gali padėti kovoti su nuovargiu, padidinti fizinę ištvermę ir pagerinti bendrą ištvermę.
Priešuždegiminis poveikis. Pasak Ajurvedos, Ashwagandha sudėtyje galimai yra junginių, kurie gali turėti priešuždegiminių savybių. Tai gali padėti sumažinti uždegimus organizme, galimai susijusius su įvairiomis lėtinėmis ligomis.
Imuninės sistemos palaikymas. Kai kurie tyrimai rodo, kad ashwagandha gali palaikyti imuninę sistemą, galimai stiprindama imuninių ląstelių aktyvumą ir bendrą imuninę funkciją.
Seksualinė sveikata: yra žinoma, kad nuo seno Ashwagandha buvo naudojama kaip afrodiziakas. Todėl manoma, kad ašvagandos vartojimas gali turėti teigiamos įtakos seksualinės sveikatos pagerinimui.
Miego kokybė. Tradicinėje Ajurvedoje Ašvagandos augalas naudojas kaip raminamoji priemonė, padedanti atsipalaiduoti ir pagerinti miego kokybę.
Senėjimą stabdančios savybės. Ashwagandha sudėtyje yra antioksidantų, kurie gali padėti kovoti su oksidaciniu stresu ir užkirsti kelią laisvųjų radikalų daromai žalai. Tai gali prisidėti prie galimo senėjimą stabdančio poveikio.
Sudedamosios dalys: Migdomoji vitanija (lot. Withania somnifera).
Supakuota aplinkoje kurioje yra glitimo turinčių produktų, riešutų, sezamų, sojų.
Maistinė vertė 100 g
Energinė vertė | 1008 kJ/ 240 kcal |
Riebalų | 0,3 g |
- iš kurių sočiųjų | 0 g |
Angliavandenių | 46.6 g |
- iš kurių cukrų | 6.45 g |
Skaidulų | 18.64 g |
Baltymų | 3.33 g |
Druskų | 0.1 g |
Referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400 kJ/ 2 000 kcal).
1 arbatinį šaukštelį miltelių užpilti verdančiu vandeniu ir palaikius 10 min išgerti. Vartoti iki 3 stiklinių per dieną.
Tai sodriai žalios spalvos melsvadumblis (lot. Arthrospira platesnis), vartojamas praturtinti mitybą. Turi daug baltymų, kalcio, geležies ir magnio, skaidulinių medžiagų šaltinis. Be GMO. Tinka veganams.
ACAI uogų milteliuose gausu organizmui naudingų medžiagų ir antioksidantų. Turi daug skaidulinių medžiagų, vitamino E, kalio, kalcio ir magnio, yra geležies šaltinis. Be pridėtinio cukraus, sudėtyje yra natūralių cukrų. Be dažiklių ir konservantų.
Šios ekologiškos skaldytos kakavos pupelės turi daug kalcio ir geležies. Taip pat turi daug skaudulinių medžiagų. Mažai cukrų. Yra kofeino.
Tai natūralus prebiotikas, pasižymintis švelniai saldžiu skoniu. Turi daug skaidulinių medžiagų. Be GMO. Tinka veganams.
Chlorelė - tai gėlame vandenyje augantys vienaląsčiai žalieji mikrodumbliai (fitoplanktonas). Dėl savo ypatingų maistinių savybių chlorelė vartojama norint papildyti mitybą baltymais ir vitaminais, taip pat organizmo valymui.
Vaistinės juodmirtės uogos ypač vertinamos dėl didelės vitamino C koncentracijos. Juose daug skaidulinių medžiagų.
Baobabo vaisių milteliai - tikras Supermaistas! Juose gausu skaidulinių medžiagų, taip pat kalcio, magnio, kalio ir vitamino C. Be GMO. Tinka veganams.
Tai šakniavaisis, kilęs iš Peru Andų kalnų, garsėjantis kaip energijos ir ištvermės šaltinis. Peruvinės pipirinės milteliuose itin gausu vitaminų bei mineralinių medžiagų. Skonis – labai švelnus, nedominuojantis, kvapas primena iškeptas bandeles.
Ekologiški kviečių želmenų milteliai pagaminti iš jaunų kviečių želmenų, turi daug skaidulinių medžiagų, baltymų, kalio ir geležies, magnio šaltinis. Be GMO. Tinka veganams.
Kanapės - puikus dietinis produktas. Geriausia vartoti sumaltas sėklas. Galima dėti į salotas, kruopas ar kitus jūsų mėgstamus patiekalus.
Kakavos aliejaus gabaliukai (arba kakavos sviestas) – augaliniai riebalai išgaunami iš kakavmedžio sėklų. Turi subtilų šokolado aromatą ir skonį.
Kakavos milteliai puikiai tiks karšto šokolado ir kitų karštų gėrimų gamybai, pieno kokteiliams gardinti, pudingams, įvairiems kepiniams, desertų papuošimui.
Skanu valgyti vienas arba paskaninti pusryčių dribsnius. Šilkmedžio uogos labai saldžios, tad nereikės dėti papildomai cukraus.
Ispaninio šalavijo (lot. Salvia hispanica) subtilaus skonio chia sėklas galima dėti į bet kokį receptą nepakeičiant skonio.
Ekologiškos goji uogos dėl savo naudingųjų maistinių savybių yra laikomos supermaistu. Jose gausu mineralų bei vitaminų. Dažniausiai goji uogos valgomos vienos kaip maistingas užkandis, taip pat galima dėti į sausus pusryčius, jogurtą, varškę.
Ekologiškos goji uogos dėl savo naudingųjų maistinių savybių yra laikomos supermaistu. Jose gausu mineralų bei vitaminų. Dažniausiai goji uogos valgomos vienos kaip maistingas užkandis, taip pat galima dėti į sausus pusryčius, jogurtą, varškę.
Lukštentos kanapių sėklos valgomos kaip sveikas užkandis, dedamos į sriubas, makaronus ar salotas. Puikus pagardas į daugelį gaminių! Universalūs, skanūs pabarstukai subalansuotai mitybai palaikyti, turtingi polinesočiomis omega 3 ir 6 rūgštimis.
Baobabo vaisių milteliai - tikras Supermaistas! Juose gausu skaidulinių medžiagų, taip pat kalcio, magnio, kalio ir vitamino C.
Kakavos milteliai puikiai tiks karšto šokolado ir kitų karštų gėrimų gamybai, pieno kokteiliams gardinti, pudingams, įvairiems kepiniams, desertų papuošimui.
Kerobo (arba saldžiosios ceratonijos, saldžiavaisio pupmedžio) milteliai - puiki alternatyva žmonėms, nevartojantiems kavos, kakavos ir šokolado, nes ceratonijose nėra stimuliuojančių medžiagų – kofeino ir teobromino, kurių yra kavos ir kakavos pupelėse. Taip pat kerobo produktai turi mažiau kalorijų bei riebalų nei šokoladas.
Kerobo (arba saldžiosios ceratonijos, saldžiavaisio pupmedžio) milteliai - puiki alternatyva žmonėms, nevartojantiems kavos, kakavos ir šokolado, nes ceratonijose nėra stimuliuojančių medžiagų – kofeino ir teobromino, kurių yra kavos ir kakavos pupelėse. Taip pat kerobo produktai turi mažiau kalorijų bei riebalų nei šokoladas.
Jauni miežių daigai ypač vertinami dėl juose esančio chlorofilo, įvairių vitaminų ir mineralinių medžiagų.
Ispaninio šalavijo (lot. Salvia hispanica) subtilaus skonio chia sėklas galima dėti į bet kokį receptą nepakeičiant skonio.
Yra įvairių ašvagandos vartojimo būdų. Jie varijuoja priklausomai nuo šaltinio, kuriame rašoma apie šį augalą.
2016-01-04Noreciau suzinoti cia raso uspilti verdanciu vandeniu o kitus pirkau miltelius ten raso gerti su medumi ar gi sviestu ar uzsigerti siltu vandeniu gal cia kitokie milteliai? Dekui
2016-01-02Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.
Užsiregistruokite arba Prisijunkite