Iki kovo 31d. Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 0.99 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

New
Urid Dal pupuolės (plautos), Sattva Foods, 500 g

Urid Dal pupuolės (skaldytos), Sattva Foods, 500 g

4,29 € su PVM

Skaldytos indiškos pupuolės be luobelių. Šios pupuolės dvigubai turtingesnės baltymais nei mėsa, todėl jas labai naudinga įtraukti į savo mitybą.

Prekė įdėta į krepšelį.

Prekės kodas: STV-003

Galiojimo data: 2026-01-31

Apie prekę

Šiose pupuolėse gausu baltymų ir geležies, o tai naudinga palaikant gerą savijautą.

Urid dal pupuolės yra šiek tiek riešutinio ir žemiško skonio ir vertinamos dėl sodrios, kreminės tekstūros gaminant. Jos dažnai naudojamos kartu su kitais lęšiais ar ankštiniais augalais, kad būtų sukurti gerai subalansuoti ir kvapnūs patiekalai. Be to, urid dal yra būtinas ingredientas ruošiant fermentuotas dosas ir idlis tešlas.

Indijos virtuvėje urid dal taip pat naudojamos įvairiuose regioniniuose patiekaluose, užkandžiuose, saldumynuose. Kartais urid dal daiginamos, kad būtų dar daugiau pakeltas jų maistingumas, prieš naudojant jas salotoms ar kitiems patiekalams.

Urid dal yra ne tik pagrindinis Indijos virtuvės patiekalas, bet ir naudojamos kitose Pietų Azijos virtuvėse. Jos yra geras baltymų ir maistinių medžiagų šaltinis, todėl yra svarbi vegetariškos mitybos dalis regione.

Laikymo sąlygos: neatidarius laikyti kambario temperatūroje. Atidarius laikyti sandariai uždarytoje pakuotėje, sausoje vietoje, atokiai nuo saulės spindulių.

Gamintojas: SATTVA Foods Ltd
Kilmės šalis: Indija

Sudėtis

Sudedamosios dalys: skaldytos indiškos pupuolės be luobelių.

Supakuota aplinkoje, kurioje pakuojami riešutai, gliuteno turintys produktai, sezamo sėklos, kviečiai, soja ir garstyčios.

Maistinė vertė

Maistinė vertė 100 g

Energinė vertė (kj/kcal)

1428 kJ/341 kcal

Riebalų

1.6 g

      -iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 

0.1 g

Angliavandenių

59.0 g

      -iš kurių cukrų

8.0 g

Skaidulinių medžiagų

0.0 g

Baltymų

25.0 g

Druskos

0.01 g

Naudojimas

Virimas: Nuskalaukite pupuoles ir dėkite virti į pasūdytą vandenį. Virkite 20-30 minutes.

Daiginimas: Paimkite vieną puodelį Urid dal į dubenį, įpilkite 4 puodelius vandens ir palikite bent 8 valandas mirkti. Mirkytos Urid dal pupuolės gali būti tiesiogiai naudojamos salotoms.

Štai keli įprasti urid dal naudojimo būdai:

Dal (lęšių sriuba): iš Urid dal galima paruošti paprastą dalą, verdant pupuoles, kol suminkštės, o tada paskaninant prieskoniais, tokiais kaip kmynai, garstyčių sėklos, česnakai ir svogūnai. Šis dal gali būti patiekiamas su ryžiais arba indiška duona, tokia kaip roti ar naan.

Dosa tešla: Urid dal yra pagrindinis dosa tešlos ingredientas. Dal mirkomos, sumalamos iki vientisos masės ir fermentuojamos su ryžiais, kad susidarytų tešla. Iš šios tešlos gaminami dosai, kurie yra ploni, traškūs, fermentuoti blyneliai.

Karis ir troškiniai: urid dal gali būti naudojamos įvairiems kariams ir troškiniams. Pupuolės verdamos, kol suminkštėja, tada dedamos į patiekalus su prieskoniais, pomidorais ir kartais grietinėle.

Daigai: Urid dal galima daiginti pamirkius jas vandenyje keletą valandų ir tada leidžiant daigams kilti. Šiuos daigus galima naudoti salotoms arba dėti į kitus patiekalus, kad jie parturtintų juos maistinėmis medžiagomis.

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.

Užsiregistruokite arba Prisijunkite

Parašyti atsiliepimą

Urid Dal pupuolės (skaldytos), Sattva Foods, 500 g

Urid Dal pupuolės (skaldytos), Sattva Foods, 500 g

Skaldytos indiškos pupuolės be luobelių. Šios pupuolės dvigubai turtingesnės baltymais nei mėsa, todėl jas labai naudinga įtraukti į savo mitybą.