Pristatymas per 1-3 d.d. Užsakymus nuo 50 eur. pristatome NEMOKAMAI!
Migdolų miltai yra miltų rūšis, pagaminta iš maltų migdolų. Tai populiari alternatyva tradiciniams kvietiniams miltams žmonėms, kurie propaguoja mitybą be glitimo ar mažai angliavandenių. Norint pagaminti migdolų miltus, blanširuoti migdolai (migdolai su pašalinta odelė) smulkiai sumalami iki smulkių miltelių. Gauti miltai yra blyškios spalvos ir šiek tiek saldaus, riešutų skonio.
Migdolų miltai naudojami įvairiose kulinarijos srityse, įskaitant kepimą bei virimą. Iš miltų galima gaminti kepinius be glitimo, pavyzdžiui, migdolų miltų duoną, bandeles, blynus ir sausainius. Jie taip pat dažnai naudojami kaip mėsos ir daržovių danga vietoje džiūvėsėlių receptuose.
Vienas iš migdolų miltų privalumų yra tai, kad juose natūraliai daug sveikųjų riebalų, baltymų ir skaidulų, todėl kepiniai gali būti drėgni ir minkšti. Tačiau šie miltai ne visada gali būti naudojami kaip kvietinių miltų pakaitalas receptuose, nes juose trūksta glitimo, kuris suteikia tradiciniams miltams jų struktūrą ir elastingumo savybę. Dėl to, norint pasiekti norimą tekstūrą, naudojant migdolų miltus gali tekti pakoreguoti receptus.
Migdolų miltai yra universalus ingredientas ir populiarus pasirinkimas ieškantiems alternatyvų be glitimo arba mažai angliavandenių gaminant ir kepant.
Laikymo sąlygos: atidarius laikykite sandariai, vėsioje ir sausoje vietoje.
Gamintojas: AMRITA - UAB EKO PIRK.Sudedamosios dalys: migdolų miltai.
Maistinė vertė 100 g
Energinė vertė | 2556 kJ/611 kcal |
Riebalų | 50.6 g |
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 3.8 g |
Angliavandenių | 16.9 g |
- iš kurių cukraus | 4.9 g |
Skaidulinių medžiagų | 10.4 g |
Baltymų | 21.9 g |
Druskos | 0 g |
Kalcio | 248 mg (31% RMV*) |
Geležies | 4.3 mg (31% RMV*) |
*- referencinė maistinė vertė
Migdolų miltai yra universalus ingredientas, kurį galima naudoti įvairiuose receptuose, ypač jei ieškote alternatyvų be glitimo arba mažai angliavandenių.
Jūsų dėmesiui tikro ispaniško pyrago receptas iš šiltųjų kraštų!
Jums reikės:
270 gr. migdolų miltų
Kvietinių miltų
6 kiaušinių
Stiklinės cukraus
Žiupsnelio druskos
Cinamono
Vanilinio cukraus
Gaminimas:
1) Kiaušinių trynius su puse stiklinės cukraus, cinamonu ir vaniliniu cukrumi labai gerai suplakti elektriniu mikseriu.
2) Kiaušinių baltymus suplakti su druska ir kita puse stiklinės cukraus iki standžių putų. Cukrų pilti po truputi beplakant.
3) Abu plakinius atsargiai sumaišyti į vieną.
4) Į gautą masę, taip pat atsargiai, įmaišyti migdolų ir kvietinių miltų mišinį.
Kepti vidutinio dydžio pyrago formoje 45 minutes, 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį pyragą palaikyti dar 15 min. pradarytoje išjungtoje orkaitėje.
Tikrai labai skanus pyragas, be riebalų, kvietinių miltų čia taip pat nedaug, todėl patiks merginoms, kurios jaudinasi dėl savo kūno formų.
Migdolų miltus galima naudoti ne tik pyragams kepti bet ir blynams ar užkandžiams gaminti:
Blynai ir vafliai:
– Iš migdolų miltų galima pagaminti purius ir skanius blynus be glitimo ar vaflius. Migdolų miltus sumaišykite su kiaušiniais, saldikliu, kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos, kad gautumėte tešlos konsisteciją ir kepkite.
Energijos kamuoliai ir batonėliai:
- Migdolų miltai yra maistingas priedas dedamas į naminius energetinius rutuliukus ir batonėlius. Sumaišykite miltus su kitais ingredientais, pavyzdžiui, riešutais, džiovintais vaisiais, medumi ir prieskoniais, kad sukurtumėte sveikus bei patogius nešiotis užkandžius.
Naudodami migdolų miltus atminkite, kad jie neturi tokių rišamųjų savybių kaip kvietiniai miltai, nes juose nėra glitimo. Priklausomai nuo recepto, norint pasiekti norimą tekstūrą ir struktūrą, gali tekti naudoti papildomas rišamąsias medžiagas, pvz., kiaušinius arba ksantano dervą. Norint sėkmingai pritaikyti mėgstamus receptus migdolų miltams, gali prireikti eksperimentuoti.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.
Užsiregistruokite arba Prisijunkite