Pristatymas per 1-3 d.d. Užsakymus nuo 50 eur. pristatome NEMOKAMAI!

New
"Eko žirniai (pilni) EKOFRISA, 400 g "

Ekologiški žirniai (pilni) EKOFRISA, 400 g

1,99 € su PVM

Žirniai - vieni maistingiausių augalinių produktų, turintys daug augalinių baltymų, maistinių skaidulų ir įvairių vitaminų bei mineralų.

Prekė įdėta į krepšelį.

Prekės kodas: FR-ZRPIL-400

Sertifikatai:

LT EKO-001
EU Agriculture
Galiojimo data: 2024-01-05

Apie prekę

Žirniai – tai ankštiniai augalai, kurie subrendę nuimami, vėliau džiovinami, pašalinant juose esantį vandenį. Dėl šio žirnių apdorojimo būdo, jie ilgai negenda ir gali būti laikomi jūsų spintelėje ilgą laiką. Džiovinti žirniai dažniausiai naudojami gaminant maistą ir jų galima rasti įvairiose pasaulio virtuvėse.

Džiovinti žirniai dažnai naudojami žirnių sriubai gaminti ar troškiniuose. Populiarus gaminimo būdas, kai džiovinti žirniai troškinami su kitais ingredientais, tokiais kaip kumpis ar daržovės. Jie taip pat gali būti rehidratuojami ir naudojami salotoms ar užkandžiams gaminti. Džiovinti žirniai yra geras baltymų, maistinių skaidulų ir įvairių vitaminų bei mineralų šaltinis, todėl jie yra maistingas daugelio patiekalų ingredientas. Kai kuriose kultūrose jie taip pat yra pagrindinis prasimaitinimo šaltinis ir buvo vartojami šimtmečius.

Ekologiški žirniai auginami ir apdorojami naudojant ekologinio ūkininkavimo metodus. Ekologinis ūkininkavimas yra žemės ūkio požiūris, kuriame pabrėžiamas tvarumas, atsakomybė už aplinkos apsaugą ir sintetinių cheminių medžiagų, genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir dirbtinių priedų vengimas. Paprastai tam, kad riešutai būtų apsaugoti nuo kenkėjų ir išsilaikytų kuo ilgiau, jie paveikiami dirbtiniais chemikalais – pesticidais, o kaip yra žinoma, daugelis pesticidų yra toksiški ir pavojingi žmogaus sveikatai. Dėl šios priežasties, svarbu rinktis sertifikuotus, ekologiškus produktus.

Laikymo sąlygos: atidarius laikyti sandarioje pakuotėje, sausoje, vėsioje vietoje, atokiai nuo tiesioginių saulės spindulių.


Gamintojas: UAB Ekofrisa
Kilmės šalis: ES

Sudėtis

Sudedamosios dalys: 100% ekologiški žirniai.

Maistinė vertė

Maistinė vertė 100 g   

Energinė vertė

344 kJ/ 1460 kcal

Riebalų

1,3 g

   - iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių

0,2 g

Angliavandenių

59,6 g

   - iš kurių cukrų

4,1 g

Baltymų

23,3 g

Druskos

0,0 g

Naudojimas

Džiovinti žirniai gali būti naudojami įvairiems patiekalams gaminti,  bet svarbu juos tinkamai rehidratuoti ir išvirti. Prieš virdami žirnius nuplaukite bei 3-4 val. mirkykite vandenyje. Vėliau užpilkite juos šaltu vandeniu, taip, kad apsemtų žirnius vanduo  1 cm. Virkite ant silpnos ugnies, kol taps tokios konsistencijos, kokią mėgstate.

Receptai:

- Žirniai su kepta šonine ar spirgučiais: išvirkite žirnius bei sumaišykite juos su kepta šonine ar spirgučiais. Tai bus puikus bei maistingas užkandis prie gaiviųjų gėrimų.

- Žirnių sriuba: vienas iš populiariausių džiovintų žirnelių naudojimo būdų. Virkite žirnius su kumpiu, daržovėmis ir prieskoniais. Sriubą galite sutrinti virtuviniu kombainu, taip turėsite švelnios tekstūros sriubą, sušildisiančią rudens ar žiemos vakarais.

- Žirnių salotos: sumaišykite virtus žirnius su tokiais ingredientais kaip raudonieji svogūnai, šoninė bei aštrus užpilas, kad gautumėte gaivias pikantiškas salotas.

- Karis ir troškiniai: džiovinti žirniai gali būti naudojami įvairiuose Indijos ir Artimųjų Rytų patiekaluose, dažnai verdami su prieskoniais ir patiekiami ant ryžių arba su duona.

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.

Užsiregistruokite arba Prisijunkite

Parašyti atsiliepimą

Ekologiški žirniai (pilni) EKOFRISA, 400 g

Ekologiški žirniai (pilni) EKOFRISA, 400 g

Žirniai - vieni maistingiausių augalinių produktų, turintys daug augalinių baltymų, maistinių skaidulų ir įvairių vitaminų bei mineralų.