Pristatymas per 1-3 d.d. Užsakymus nuo 50 eur. pristatome NEMOKAMAI!
Gliaudytos saulėgrąžų sėklos, dažnai tiesiog vadinamos „saulėgrąžų branduoliais“ arba „saulėgrąžų sėklomis be lukštų“, yra valgomos sėklos, randamos kietame išoriniame saulėgrąžų sėklų lukšte. Šios sėklos skinamos iš saulėgrąžų žiedų ir yra populiarus užkandis bei įvairių kulinarinių patiekalų ingredientas.
Ekologiškos saulėgrąžų sėklos auginamos ir gaminamos naudojant ekologinio ūkininkavimo metodus. Ekologinis ūkininkavimas yra žemės ūkio požiūris, kuriame pabrėžiamas tvarumas, atsakomybė už aplinkos apsaugą ir sintetinių cheminių medžiagų, genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir dirbtinių priedų vengimas. Paprastai tam, kad riešutai būtų apsaugoti nuo kenkėjų ir išsilaikytų kuo ilgiau, jie paveikiami dirbtiniais chemikalais – pesticidais, o kaip yra žinoma, daugelis pesticidų yra toksiški ir pavojingi žmogaus sveikatai. Dėl šios priežasties, svarbu rinktis sertifikuotus, ekologiškus produktus.
Ekologiškos gliaudytos saulėgrąžų sėklos paprastai parduodamos bakalėjos parduotuvėse ir turguose išlukštentos, todėl jas lengva valgyti ir naudoti. Pastarosios turi lengvą riešutinį skonį ir švelnią, kramtomąją tekstūrą. Šios sėklos dažniausiai skanaujamos kaip užkandis, dedamos į salotas bei kepinius, pavyzdžiui, duoną ar bandeles, ir naudojamos kaip košių, jogurto ir avižinių dribsnių pabarstai.
Saulėgrąžų sėklos taip pat dažnai naudojamos įvairių mišinių, granolų receptuose bei kartais sumalamos į saulėgrąžų sėklų sviestą, kuris gali būti naudojamas kaip užtepėlė, panaši į žemės riešutų sviestą ar migdolų sviestą.
Gliaudytos saulėgrąžų sėklos yra geras baltymų, sveikų riebalų, skaidulų ir įvairių būtinų maistinių medžiagų, įskaitant vitaminą E, magnį ir seleną, šaltinis. Jos yra populiarus pasirinkimas tarp asmenų, ieškančių maistingų ir patogių užkandžių arba ieškančių alternatyvų riešutams dėl alergijos ar mitybos įpročių.
Laikymo sąlygos: atidarius laikyti sandarioje pakuotėje, sausoje, vėsioje vietoje, atokiai nuo tiesioginių saulės spindulių.
Svarbu! Internetinėje parduotuvėje pateikta maistinės vertės ar kita informacija gali skirtis nuo informacijos, esančios ant produkto pakuotės.
Gamintojas: UAB EKO PLANET, Lietuva.Sudedamosios dalys: ekologiškos saulėgrąžų sėklos.
Maistinė vertė 100 g
Energinė vertė | 2668 kJ/ 644 kcal |
Riebalų | 52 g |
- iš jų sočiųjų | 4.5 g |
Angliavandenių | 20 g |
- iš jų cukrūs | 2,6 g |
Skaidulų | 8,6 g |
Baltymų | 21 g |
Druskos | 0.02 g |
Gliaudytos saulėgrąžų sėklos, yra universalios ir gali būti naudojamos įvairiais būdais gaminant maistą. Štai keletas idėjų, kaip naudoti lukštentas saulėgrąžų sėklas:
Užkandžiai: mėgaukitės lukštentomis saulėgrąžomis kaip paprastu ir sveiku užkandžiu.
Salotos: ant salotų pabarstykite saulėgrąžų sėklų, kad suteiktumėte patiekalui traškumą ir riešutinį skonį. Sėklos puikiai dera tiek su žaliomis, tiek su grūdų salotomis.
Jogurtas ir dribsniai: į jogurtą ar dribsnius įpilkite saulėgrąžų sėklų, kad gautumėte papildomą tekstūrą bei praturtintumėte patiekalą maistinėmis medžiagomis.
Kepiniai: įtraukite saulėgrąžų sėklų į savo kepinių receptus, pvz., bandeles, sausainius, granolos batonėlius ar duoną. Sėklos suteikia riešutų skonį ir malonų traškumą.
Riešutų ir sėklų mišiniai: kurkite savo mišinį, derindami saulėgrąžų sėklas su kitais riešutais, džiovintais vaisiais, šokolado drožlėmis ir sėklomis.
Trinti vaisių kokteiliai: Pabarstykite saulėgrąžų sėklų ant kokteilių viršaus, kad pridėtumėte tekstūros ir maistingumo.
Sriubos ir troškiniai: saulėgrąžų sėklas naudokite kaip sriubų ir troškinių garnyrą, pabarstukus, suteikiant patiekalui traškumo, riešutų skonį bei puikią išvaizdą.
Sumuštiniai ir vyniotiniai: įdėkite saulėgrąžų sėklų į savo sumuštinius ar vyniotinius.
Saulėgrąžų sėklų sviestas: Sumaišykite lukštentas saulėgrąžų sėklas su trupučiu aliejaus ir druskos, kad pagamintumėte naminį saulėgrąžų sėklų sviestą. Naudokite jį kaip užtepėlę sumuštiniams arba kaip vaisių ir daržovių padažą.
Naminiai energijos batonėliai: saulėgrąžų sėklas naudokite kaip naminių energetinių batonėlių arba baltyminių batonėlių ingredientą.
Azijos patiekalai: dėkite saulėgrąžų į Azijos įkvėptus patiekalus, pvz., makaronų salotas arba sezamo vištieną, kad gautumėte riešutinį poskonį.
Nepamirškite lukštentų saulėgrąžų sėklų laikyti sandariame inde vėsioje, sausoje vietoje, kad jos išliktų šviežios. Jas taip pat galima laikyti šaldytuve arba šaldiklyje, nes laikant įprastomis kambario sąlygomis dėl natūralaus aliejaus kiekio sėklos apkarsta.
Kanapės - puikus dietinis produktas. Geriausia vartoti sumaltas sėklas. Galima dėti į salotas, kruopas ar kitus jūsų mėgstamus patiekalus.
Ispaninio šalavijo (lot. Salvia hispanica) subtilaus skonio chia sėklas galima dėti į bet kokį receptą nepakeičiant skonio.
Lukštentos kanapių sėklos valgomos kaip sveikas užkandis, dedamos į sriubas, makaronus ar salotas. Puikus pagardas į daugelį gaminių! Universalūs, skanūs pabarstukai subalansuotai mitybai palaikyti, turtingi polinesočiomis omega 3 ir 6 rūgštimis.
Šventkmyniai - tai petražolių šeimos augalai, savo aromatu ir skoniu primenantys kmynus. Juos galime berti ant duonos, šventkmyniai puikiai paskanins lęšių, bulvių ar kitų daržovių patiekalus.
Burnočiai kulinarijoje vartojami panašiai kaip ryžiai.
Ispaninio šalavijo (lot. Salvia hispanica) subtilaus skonio chia sėklas galima dėti į bet kokį receptą nepakeičiant skonio.
Ispaninio šalavijo (lot. Salvia hispanica) subtilaus skonio chia sėklas galima dėti į bet kokį receptą nepakeičiant skonio.
Ekologiškos moliūgų sėklos – skanus užkandis kasdienėje mityboje. Sėklos puikiai tinka kasdieniniam gaminimui, dėti į salotas, sriubas ar barstyti ant desertų.
Skanu daigintos arba pakepintos! Saulėgrąžų sėklos yra populiarus užkandis bei įvairių kulinarinių patiekalų ingredientas.
Linų sėmenys yra mažos, rudos arba auksinės spalvos sėklos, išgautos iš linų augalo. Pastaraisiais metais linų sėmenys stipriai išpopuliarėjo dėl savo naudingųjų savybių, naudos sveikatai ir universalaus naudojimo kulinarijoje.
Linų sėmenys yra mažos, rudos arba auksinės spalvos sėklos, išgautos iš linų augalo. Pastaraisiais metais linų sėmenys stipriai išpopuliarėjo dėl savo naudingųjų savybių, naudos sveikatai ir universalaus naudojimo kulinarijoje.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.
Užsiregistruokite arba Prisijunkite