Pristatymas per 1-3 d.d. Užsakymus nuo 50 eur. pristatome NEMOKAMAI!

New
Ekologiški kokosų miltai AMRITA, 800 g

Ekologiški kokosų miltai AMRITA, 800 g

6,99 € su PVM

Ekologiški kokosų miltai gaminami iš šviežių kokosų riešutų. Tinka kepiniams ir desertams gaminti, padažams bei sriuboms sutirštinti. Turi daug skaidulinių medžiagų. Tinka veganams. Be pridėtinio cukraus, produkto sudėtyje yra natūralių cukrų. Be dažiklių ir konservantų.

Prekė įdėta į krepšelį.

Prekės kodas: AE-COCM-800

Galiojimo data: 2025-02-09

Apie prekę

Kokosų miltai yra miltų rūšis, gaminama iš džiovinto ir malto kokoso minkštimo. Tai populiari alternatyva tradiciniams kvietiniams miltams ir dažnai naudojama kasdienėje mityboje be glitimo. Kokosų miltai yra žinomi dėl didelio skaidulų kiekio ir žemo glikemijos indekso, todėl jie tinka žmonėms, norintiems reguliuoti cukraus kiekį kraujyje arba tiems, kurie ieško miltų, turinčių specifinę dietinę naudą.

Gaminant kokosų miltus, kokosų minkštimas pirmiausia atskiriamas nuo kokoso vandens ir džiovinamas žemoje temperatūroje. Išdžiūvęs kokoso minkštimas sumalamas į smulkius miltelius ir taip yra gaunami kokoso miltai. Šie miltai yra šiek tiek salstelėję ir riešutiniai bei gali suteikti kepiniams ir patiekalams subtilų kokoso skonį.

Kadangi kokosų miltuose nėra glitimo, jie receptuose naudojami kitaip nei tradiciniai kvietiniai miltai. Dėl didelio skaidulų kiekio jis puikiai sugeria skystį, todėl receptams, kuriuose naudojami kokosų miltai, dažnai reikia daugiau skysčių (pvz., kiaušinių ar kitų skysčių), kad būtų pasiekta reikiama konsistencija. Miltai dažniausiai naudojami kepiniams, įskaitant blynus, bandeles, pyragus.

Turėkite omenyje, kad dėl savo unikalių savybių kokosų miltai negali būti tiesioginis 1:1 kitų miltų pakaitalas visuose receptuose. Naudojant kokosų miltus gaminant maistą ir kepant, gali prireikti eksperimentuoti ir koreguoti miltų proporcijas save mėgiamuose receptuose.

Laikymo sąlygos: laikyti vėsioje, tamsioje vietoje, atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių.

Gamintojas: UAB EKO PIRK - AMRITA, Lietuva.
Kilmės šalis: NE ES

Sudėtis

Sudedamosios dalys: ekologiški kokosų riešutų miltai.

Supakuota aplinkoje kurioje yra glitimo turinčių produktų, riešutų, sezamų, sojų.

Maistinė vertė

Maistinė vertė 100 g

Energinė vertė 2761 kJ/ 660 kcal
Riebalų 64.5 g
   - iš kurių sočiųjų 57.2 g
Angliavandenių 23.7 g
   - iš kurių cukrų 7.4 g
Skaidulinių medžiagų 16.3 g
Baltymų 6.9 g
Druskos 0.9 g

Naudojimas

Kokosų miltai yra universalus ingredientas, kurį galima naudoti įvairiuose receptuose, ypač gaminant maistą be glitimo. Tačiau dėl jo unikalių savybių svarbu suprasti, kaip efektyviai naudoti kokosų miltus. Štai keletas patarimų ir rekomendacijų, kaip naudoti kokosų miltus:

Protingai naudokite skystį: kokosų miltai puikiai sugeria, todėl receptuose turėsite naudoti daugiau skysčių, palyginti su tradiciniais miltais. Naudojant kokosų miltus, receptai dažnai reikalauja daugiau kiaušinių, vandens, pieno ar kitų skysčių, kad būtų pasiekta tinkama konsistencija. Būkite pasirengę reguliuoti skysčio kiekį pagal receptą, su kuriuo dirbate.

Sumaišyti su kitais miltais: kokosų miltai gali būti gana tankūs ir, jei naudojami vieni, gali sutrupėti. Norėdami pagerinti tekstūrą ir konsistenciją, apsvarstykite galimybę sumaišyti kokosų miltus su kitais miltais be glitimo, pavyzdžiui, migdolų miltais, tapijokos miltais ar ryžių miltais. Tai gali padėti subalansuoti kokosų miltų sugeriamumą ir pasiekti geresnių rezultatų.

Sekite receptus: ypač tada, kai naudojate kokosų miltus, pravartu pradėti nuo receptų, specialiai sukurtų kokosų miltams. Tokiu būdu galite pajusti tinkamą skysčio ir miltų santykį ir išvengti galimų nusivylimų.

Receptai iš kiaušinių: kokosų miltai ypač gerai tinka receptuose, kurių struktūra ir drėgmė jau priklauso nuo kiaušinių. Receptai, tokie kaip blynai, vafliai ir bandelės, dažnai geriau tinka su kokosų miltais.

Kepimo patarimai: kai kepate su kokosų miltais, gali tekti kepti šiek tiek žemesnėje temperatūroje nei naudojant įprastus miltus. Be to, receptams gali prireikti ilgesnio kepimo laiko. Stebėkite savo kepinius ir naudokite dantų krapštuką arba pyrago testerį, kad įsitikintumėte, jog jie visiškai iškepę.

Tirštinti sriubas ir padažus: kokosų miltus galima naudoti kaip sriubų, troškinių ir padažų tirštiklį. Tai suteiks subtilaus kokoso skonio ir padės pasiekti tirštesnę konsistenciją.

Maistingumo stiprinimas: kokosų miltuose gausu maistinių skaidulų ir sveikųjų riebalų. Pridėjus jo į kokteilius, jogurtą ar avižinius dribsnius, galite gauti daugiau maistinių medžiagų ir prisidėti prie jūsų kasdieną suvartojamo skaidulų kiekio.

Eksperimentuokite ir koreguokite: kaip ir su bet kuriuo nauju ingredientu, nebijokite eksperimentuoti ir koreguoti. Jei receptas iš pirmo karto nepasirodo tinkamas, apsvarstykite galimybę pakoreguoti skysčio, miltų ar kitų ingredientų kiekį.

Atminkite, kad kokosų miltai naudojami kitaip nei kiti miltai, todėl gali tekti padirbėti ilgėliau prie mėgiamų receptų, kai juos įtrauksite į savo gaminimo ir kepimo rutiną. Laikui bėgant priprasite prie miltų savybių bei efektyviai naudosite juos įvairiuose patiekaluose.

Susijusios prekės

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.

Užsiregistruokite arba Prisijunkite

Parašyti atsiliepimą

Ekologiški kokosų miltai AMRITA, 800 g

Ekologiški kokosų miltai AMRITA, 800 g

Ekologiški kokosų miltai gaminami iš šviežių kokosų riešutų. Tinka kepiniams ir desertams gaminti, padažams bei sriuboms sutirštinti. Turi daug skaidulinių medžiagų. Tinka veganams. Be pridėtinio cukraus, produkto sudėtyje yra natūralių cukrų. Be dažiklių ir konservantų.