NEMOKAMAS PRISTATYMAS su kodu ''MAY22'' perkant už 30 Eur ir daugiau!
Kynva (lot. Chenopodium quinoa), taip pat žinoma kaip bolivinė balanda, yra Pietų Amerikoje augantis augalas, kurio vaisiai itin turtingi maistinėmis medžiagomis. Pietų Amerikoje tai labai svarbus maistui augalas jau daugiau nei 6000 metų. Inkų laikais buvo garbinamas kaip šventas augalas - „javų motina“. Neseniai pradėtas auginti ir Šiaurės Amerikos kalnuotose vietovėse. Kynvos augalas nepriklauso javams, tačiau jų vaisiai kulinarijoje traktuojami kaip grūdai. Grūdai būna juodi, tamsiai rudi, raudoni, rožiniai, gelsvi, balti.
Kynva lengvai virškinama. Dėl šios savybės kynva pastaraisiais metais labai išpopuliarėjo visame pasaulyje.
Bolivijoje užaugintas, Didžiojoje Britanijoje supakuotas ir sertifikuotas ekologiškas produktas.
Laikymo sąlygos: atidarius laikyti sandarioje pakuotėje, sausoje, vėsioje vietoje.
Gamintojas: AMRITA - UAB EKO PIRK.Sudedamosios dalys: ekologiška raudonoji kynva (bolivinė balanda).
Supakuota aplinkoje kurioje yra glitimo turinčių produktų, riešutų, sezamų, sojų.
Maistinė vertė 100 g
Energinė vertė | 1505kJ/356 kcal |
Riebalų | 7.1 g |
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 0.96 g |
Angliavandenių | 64.3 g |
- iš kurių cukrų | 3.5 g |
Skaidulinių medžiagų | 13 g |
Baltymų | 13.7 g |
Druskos | 0 g |
Kynva jau perplauta, tad jos nereikia prieš verdant plauti. Verdant naudoti 1 dalį kynvos su 2 dalimis vandens. Virti 15-20 min kol išbrinks ir bus sugertas vanduo. Taip pat galima jos dėti į sriubas ir troškinius.
Galima prieš verdant pakepinti. Išvirti grūdai tampa spiralės formos ir maloniai traška.
Patiekti galima pikantiškuose patiekaluose, taip pat kaip garnyrą vietoj kitų kruopų.
Kynvą galima valgyti ir kaip karštą košę (su prieskoniais, arba saldžią su riešutais ir vaisiais), šaltą su pupelėmis, moliūgų sėklomis ir žalumynais kaip salotas, dėti į sriubas, daigintas barstyti ant įvairių patiekalų. Iš kynvos gaminami ir makaronai bei miltai.
Ekologiški avinžirniai. Naudokite sriuboms, troškiniams, salotoms.
Ekologiški avinžirniai. Naudokite sriuboms, troškiniams, salotoms.
Sojų kubeliai yra naudojamas kaip mėsos pakaitalas. Be GMO.
Sojų faršas yra naudojamas kaip mėsos pakaitalas. Puikiai tiks kotletams ar įdarams gaminti. Be GMO.
Puikiai tinka košėms sriuboms bei naminiams gaminiams kepti.
Iš šių smulkintų kukurūzų kruopų gaminama polenta.
Traškūs klasikiniai kukurūzų dribsniai, be priedų. Puikiai tinka sausų pusryčių ruošimui. Tinka vegetarams ir veganams.
Mung pupelės (Spindulinė pupuolė arba Žalioji) kilusios iš Indijos, tačiau kaip maisto produktas naudojamos tiek Pietų, tiek Rytų Azijos virtuvėse.
Baltosios pupelės yra puikaus skonio. Puikiai tinka sriuboms, troškiniams, salotoms arba vienos su šlakeliu aliejaus ir mėgstamais prieskoniais.
Puikiai tinka sriuboms, košėms, troškiniams. Laikymo sąlygos: atidarius laikyti sandarioje pakuotėje, sausoje, vėsioje vietoje.
Maistingos, turi daug baltymų. Tinka sriuboms, troškiniam, padažams. Be GMO.
Švelnaus skonio ekologiški raudojieji lęšiai. Tinka vegetarams, veganams ir netoleruojantiems laktozės. Dėl švelnaus skonio ypač tinka vaikų maistui. Greitai paruošiami - mirkyti nereikia.
Greitai paruošiami. Puikiai tinka praturtinti vegetarišką ar veganišką mitybą.
Lęšiai pasižymi švelniu, savotišku riešutus primenančiu skoniu, ir todėl skaniausi būna pagaminti su stipresniais aromatingais prieskoniais. Tinka sriuboms, salotoms, garnyrui, kaip pagrindinis patiekalas. Galioja iki : 2022.06.03
Puikus energijos šaltinis. Turi daug skaidulinių medžiagų.
Puikus energijos šaltinis. Turi daug skaidulinių medžiagų.
Indiškas Mung Dal - smulkios, geltonos pailgos pupelės. Jos yra švelnaus skonio.
Žodis „basmati“, išvertus iš hindi kalbos, reiškia „aromatingas“. Šie ryžiai turi nuostabų lengvą riešutų aromatą ir greitai išverda. Ryžiai yra puikus angliavandenių šaltinis.
Indiškas Mung dalas - smulkios, geltonos pailgos pupelės. Jos yra švelnaus skonio.
Paruošti valgyti, švelniai paskrudinti pusryčių dribsniai.
Iš šių smulkintų kukurūzų kruopų gaminama polenta - vienas iš seniausių patiekalų Italijoje, kur jos gaminimas senovėje būdavo tarsi ritualas. Polentą labai paprasta pagaminti; ji gali būti ruošiama košės skystumo, arba kietesnė ir kepama orkaitėje ar ant griliaus.
Perlinių kruopų dribsniai - vertingas maistas. Gaunami garinant, o paskui iškočiojant miežius. Tinka kaip ingridientas sausų pusryčių gamybai, košėms, duonai.
Lietuvoje užaugintos, lengvai paskrudintos. Naudokite košei, garnyrams, troškiniams.
Išsiskiria maloniu ypatingu kvapu, salstelėjusiu skoniu ir spalva. Raudonuosiuose ryžiuose išsaugota visa ląsteliena ir gemalas. Su raudonaisiais ryžiais verdamos sriubos, jų dedama į troškinius, salotas, kitus patiekalus.
Žodis „basmati“, išvertus iš hindi kalbos, reiškia „aromatingas“. Šie ryžiai turi nuostabų lengvą riešutų aromatą ir greitai išverda. Ryžiai yra puikus angliavandenių šaltinis.
Puikiai tinka virti košę.
Puikiai tinka košėms sriuboms bei naminiams gaminiams kepti.
Žodis „basmati“, išvertus iš hindi kalbos, reiškia „aromatingas“. Rudi ryžiai smarkiai skiriasi nuo baltų maistinių medžiagų kiekiu.
Neskrudintos grikių kruopos yra šiek tiek švelnesnio skonio nei skrudintos. Grikiai - tai palyginus greitai išverdančios maistingos kruopos, puiki alternatyva glitimo nevartojantiems žmonėms.
Viso grūdo, aromatingi, išskirtinio skonio juodieji ryžiai. Skanūs virti ir pagardinti aliejumi arba sviestu. Tinka valgyti vienus arba naudoti kaip garnyrą prie žuvies ar mėsos.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.
Užsiregistruokite arba Prisijunkite