Sparčiai populiarėjant įvairiems eterinių aliejų panaudojimo būdams – aromaterapijoje, kosmetikoje, kulinarijoje, parfumerijoje - kinta ir jų išgavimo metodai. Visiems žinomą distiliavimą, kuris tik iš dalies, atspindi tikrąjį gyvo augalo skleidžiamą kvapą, keičia nauja technika - ekstrakcija anglies dioksidu (CO2).
Anglies dioksidas (CO2) naudojamas aromatinių medžiagų išskyrimui iš augalinių medžiagų, vietoj įprastų angliavandenilių ar garų. Aukšto slėgio metu, CO2 yra spaudžiamas kol pasiekia skysčio tankį ir tampa „superkritiniu“ anglies dioksidu - nei dujos, nei skystis. Šioje būsenoje jis gali veikti kaip švelnus ir grynas tirpiklis. Šio ekstrakcijos metodo grožis yra tas, kad CO2 greitai ir visiškai išgaruoja, nepaliekant jokių likučių. Procesui nereikia kaitros, tai užtikrina visų vertingų medžiagų išsaugojimą. Gauto aliejaus aromatas yra panašesnis į natūralių augalų nei garais distiliuotų eterinių aliejų. Kvapas pilnesnis, išgaunama daugiau atspalvių. Jus sužavės dar neatrasti konkretaus ekstrakto išraiškingi niuansai. Šis metodas yra saugus aplinkai, juda uždaru ciklu.
CO2 ekstraktai skirstomi į superkritinius atrankiuosius (CO2- select) ir superkritinius visuminius (CO2 - total).
Superkritinis atrankusis (CO2-se) – išgaunamas naudojant mažesnį slėgį, o gautas aliejus yra panašesnis į eterinį aliejų, nes išskiriami tik lengvesni aromatiniai komponentai. Nepaisant to CO2 metodu išgauti ekstraktai yra išraiškingesnio kvapo. Priklausomai nuo išgavimo būdo ir augalo, ekstrakte gali būti nuo 3% iki 50% eterinių aliejų.
Superkritinis visuminis (CO2-to) - išgaunamas naudojant didesnį slėgį, kuris ištirpina daugiau augalo sudedamųjų dalių. Rezultatas gali būti tirštesnės konsistencijos arba net panašus į vašką ir labiau primena visą augalą, o ne tik augalo eterinio aliejaus frakciją. Priklausomai nuo išgavimo būdo ir augalo, ekstrakte gali būti nuo 35% iki 95% eterinių aliejų. Kieti CO2-to ekstraktai lengvai ištirpsta indelį palaikius karštame vandenyje. Naudojant gamyboje, prieš sumaišant rekomenduojama pašildyti ir kitus ingridientus.
CO2 ekstraktus perkame tiesiogiai iš ilgą patirtį CO2 ekstragavime turinčių gamintojų, kurie taiko itin aukštus kokybės standartus.
Sudedamosios dalys: kvapiųjų bazilikų CO2 ekstraktas (lot. Ocimum basilicum).
Ribotai naudoti maisto produktuose - 0.5 lašo vienam litrui/kilogramui patiekalo.
Greitai paruošiamas. Turi daug skaidulinių medžiagų. Baltymų šaltinis.
Ekologiškas produktas, tinka veganams.
Traškūs klasikiniai kukurūzų dribsniai, be priedų. Puikiai tinka sausų pusryčių ruošimui. Tinka vegetarams ir veganams.
Šis aukščiausios kokybės nerafinuotas cukranendrių cukrus suteikia kepiniams karamelinį skonį ir spalvą.
Dėl savo savybių ir aromato cinamonas vertinamas visame pasaulyje. Pasižymi saldžiu kvapu ir aštriu, pikantišku skoniu.
Kedrų riešutai surinkti Sibire, ekologiškuose Altajaus kalnų regionuose. Skanūs kaip užkandis ar ingredientas įvairiuose patiekaluose.
Kedrų riešutai surinkti Sibire, ekologiškuose Altajaus kalnų regionuose. Skanūs kaip užkandis ar ingredientas įvairiuose patiekaluose.
Avinžirnių miltai išsiskiria originaliu ir subtiliu skoniu. Turi daug skaidulinių medžiagų. Baltymų šaltinis.
Tai puikus užkandis - tepkite ant duonos, krekerių ar tiesiog valgykite vieną.
Be cukrų. Turi daug skaidulinių medžiagų, baltymų ir polinesočiųjų riebalų rūgščių. Tinka veganams. Geriausia iki: 2023-01-31.
Rankų dezinfekcinis skystys, kurio sudėtyje yra 80% tūrio alkoholio. Rankų dezinfekantas pagamintas pagal Pasaulio Sveikatos Organizacijos rekomenduojamą formulę Nr. 1. Pagal kurią pagaminti rankų dezinfekantai, kai naudojami tiksliai pagal naudojimo instrukciją, efektyvūs prieš apvalkalinių (lipofilinių) virusų grupę, kuriai priklauso ir SARS-CoV-2...
Mūsų skalavimo priemonės atskleidžia augalinių, biologiškai skaidžių ingredientų galią, kad jūsų indai būtų švarūs.
Stevijos lašai yra natūralus cukraus pakaitalas, pagamintas iš stevijos lapų ekstrakto.
Eritritolis - tai sveikas cukraus pakaitalas, neturintis kalorijų. Jis nedaro jokios įtakos gliukozės kiekiui kraujyje. Tad yra saugesnis vartoti diabetikams. Taip pat tinka veganams ir vegetarams.
Ekologiški džiovinti mangai - tai skanus ir natūralus užkandis, atstosiantis netgi saldumynus!
Žinomas dėl savo gaivinančio ir vėsinančio poveikio. Tai puikus pasirinkimas visų tipų odai, o ypač pavargusiai ir papilkėjusiai.
Ši ekologiška malta ciberžolė - švelniai aitraus ir kartaus skonio prieskonis, patiekalams suteikiantis gelsvą atspalvį.
Šventinėje pakuotėje! Imbieras - vienas populiariausių prieskonių. Jis lengvina maisto įsisavinimą, suteikia jam aštraus skonio.
Specifinio skonio ir kvapo. Naudojama nedideliais kiekiais dėl itin stipraus kvapo. Patiekalams suteikia pikantiško skonio, dažnai pakeičia svogūnus ir česnakus. Ypač tinka ankštinių ir bulvių patiekalams.
Saliero sėklos pasižymi tuo pačiu, tik žymiai stipresniu saliero aromatu bei charakteringu skoniu, su lengva aštrumo užuomina. Naudojama įvairių salotų, troškinių gardinimui. Užberkite ant salotų gaiviam užbaigtam skoniui arba dėkite į bulvių patiekalus.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.
Užsiregistruokite arba Prisijunkite