Tyras nerafinuotas sviestmedžių aliejus NILOTICA AMRITA, 100 ml

5,95 € su PVM59,50 € / 1 l

Nerafinuotas, pirmo spaudimo Sviestmedžių aliejus (sviestas)
 - Butyrospermum parkii. Šis švelnus, minkštos kreminės konsistencijos ir riebus sviestas leis Jums pasimėgauti odą ir plaukus maitinančiomis procedūromis. Pasižymi regeneruojančiomis, minkštinamosiomis, maitinamosiomis ir raminančiomis savybėmis. 

Išparduota.

Prekė įdėta į krepšelį.

Prekės kodas: AK-VO-019-10

Apie prekę

Sviestmedis daugelyje Afrikos šalių yra laikomas šventu medžiu. Ant jo auga vaisiai (t.y. riešutai) kurie yra naudojami kaip maisto produktas,  taip pat iš Jų išgaunamas odai ypač vertingas sviestas. Nilotica sviestas yra pagamintas iš Vitellaria Paradoxa (arba dar kitaip Butyrospermum parkii) porūšio medžio kuris vyrauja Rytuose, visame Nilo slėnyje. Randamas Ugandoje ir Sudane. Nilotica sviestmedžio rūšies riešutai surenkami iš laukinių medžių Liros miško regione, Ugandoje. Aliejus (sviestas) gaminamas iš aliejingų sėklų, kurios yra siunčiamos į Keniją, kur žemoje temperatūroje yra spaudžiamos tam kad išlaikytų visas gerąsias sviesto savybes. 

Sviestmedžių aliejus (sviestas) dėl savo sudėtyje esančių natūralių veikliųjų medžiagų yra naudojamas ne tik kaip koncentruotas produktas patepti mažiems odos plotams, bet ir įvairiuose natūraliose kosmetikos gaminiuose kaip viena iš sudedamųjų dalių: muiluose, rankų, veido ir kūno kremuose, šampūnuose ir plaukų balzamuose, kosmetikos gaminiuose bei lūpų priežūros priemonėse [1].

Laikyti sausoje ir tamsioje vietoje, atokiau nuo tiesioginės saulės šviesos ir šilumos. Norint išlaikyti vientisą sviesto struktūrą karštu oru - laikyti vėsiai. Laikant kambario temperatūroje konsistencija minkšta, aukštesnėje nei 25-30°C temperatūroje skystėja. Produkto konsistencija natūraliai gali būti pusiau skysta dėl aplinkos veiksnių (atrodo tarsi iš dalies ištirpęs sviestas su kietais grūdeliais), norint sugrąžinti sviestui tolygią ir vienodą išvaizdą – visiškai ištirpinkite sviestą ir iš naujo užšaldykite. 

[1] https://cosmeticsinfo.org/ingredient/butyrospermum-parkii-shea-butter

Country of origin: Uganda.

Sudėtis

Ingredients (sudedamosios dalys): Vitellaria Paradoxa Sp. NiloticaNuts Butter (sviestmedžių sviestas). 

Naudojimas

Savybės ir naudojimo būdas

Odos priežiūrai                                                                                                                                                                         

Kaip odos kosmetikos priemonė ar ingredientas, yra plačiai naudojamas nes gali padėti:

  • Maitinti odą;
  • Apsaugoti nuo dehidratacijos padengdamas ją plonu sluoksniu;
  • Subalansuoti sausą ir išsausėjusią odą;
  • Nuraminti;
  • Padėti kovoti su laiko daromu žalingu poveikiu;
  • Minkštinti ir suteikti odai elastingumo ir švelnumo;
  • Švelninti odą;

Tinkamas naudoti: sausai, išsausėjusiai ar brandžiai odai, lūpų priežiūrai.

Naudojamas kaip viena iš sudedamųjų kosmetikos preparatų dalių grynas arba kaip ingredientas:

  • Maitinančiuose, raminančiuose ir apsauginiuose kūno sviestuose ar balzamuose;
  • Masažiniuose balzamuosel
  • Lūpų balzamuose ir dažuose;
  • Švelniuose maitinančiuose ir prabangiuose kremuose brandžiai veido odai;
  • Kūno kremuose ir pieneliuose;
  • Priemonėse po deginimosi saulėje;
  • Atkuriamuosiuose, atstačiuose rankų kremuose ar balzamuose pažeistoms (šalčio, drėgmės) rankoms;
  • Masažiniuose kojų kremuose ar balzamuos                                                                                                                                                         

Kaip plaukų priežiūros priemonė ar ingredientas, yra plačiai naudojamas nes gali padėti:

  •  Maitinti ir apsaugoti plaukus;
  • Atkurti ir suteikti plaukams natūralaus blizgesio;

Tinkamas naudoti: sausiems, pažeistiems, banguotiems ir garbanotiems plaukams.

Gali būti naudojamas kaip ingredientas spindesio suteikiančiose kaukėse ir balzamuose, formavimo priemonėse nepaklusniems plaukams, priežiūros priemonėse sausiems ir išsausėjusiems plaukams maitinti ir atstatyti.

Sąveika su kitomis medžiagomis

Norint pasigaminti poreikius atitinkančią plaukų priežiūros priemonę, sviestmedžių aliejus (sviestas) gali būti maišomas su sekančiomis medžiagomis:

  • Apsaugoti ir padengti plaukus, kad jie žvilgėtų – keramidais, fitokeratinais ir šilko baltymų emulsija;
  • Pagražinti plaukus ir suteikti blizgesio – ricinos aliejumi ar Ylang-Ylang eteriniu aliejumi;
  • Visų tipų šviesių plaukų priežiūrai (tiesiems, garbanotiems ar banguotiems) – Vokiškos ramunėlės (Matricaria chamomilla) hidrolatu ar eteriniu aliejumi, ciberžolės emulsija;
  •  Rudų plaukų priežiūrai – graikinių riešutų ir kašton henna emulsija.

Dėmesio! Skirtas tik išoriniam naudojimui. Produkto sudetyje yra natūraliai susidariusio latekso, todėl reikėtų vengti jį naudoti esant latekso alergijai arba prieš naudojant išbandyti ant mažo odos ploto ir stebėti reakciją. 

Susijusios prekės

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.

Užsiregistruokite arba Prisijunkite

Parašyti atsiliepimą

Tyras nerafinuotas sviestmedžių aliejus NILOTICA AMRITA, 100 ml

Tyras nerafinuotas sviestmedžių aliejus NILOTICA AMRITA, 100 ml

Nerafinuotas, pirmo spaudimo Sviestmedžių aliejus (sviestas)
 - Butyrospermum parkii. Šis švelnus, minkštos kreminės konsistencijos ir riebus sviestas leis Jums pasimėgauti odą ir plaukus maitinančiomis procedūromis. Pasižymi regeneruojančiomis, minkštinamosiomis, maitinamosiomis ir raminančiomis savybėmis.