Mangų sviestas AMRITA, 100 ml

10,55 € su PVM105,50 € / 1 l

Mangų aliejus (sviestas) pasižymi maitinančiomis ir minkštinančiomis savybėmis, todėl yra plačiai naudojamas natūralus arba kaip sudedamoji dalis odos ir plaukų priežiūrai. Plaukams gali suteikti blizgesio ir apsaugoti nuo galiukų skilinėjimo, odai– raminti ir minkštinti. 

Prekė įdėta į krepšelį.

Prekės kodas: AK-VO-018-10

Pristatymas per 3 dienas (-ų)

Apie prekę

Mango yra medis augantis iki 40-imties metrų aukščio, jo gimtinė – Indija ir Birma. Šiomis dienomis mango medžiai auginami beveik visose tropinėse šalyse dėl savo vaisių. Jie sultingi ir mėsingi, vertinami dėl saldaus skonio (naudojami chutney, šerbetų ir t.t. gamyboje) ir maistinės vertės (jame gausu vitamino C ir kitų mineralų, bei naudingų medžiagų [1]). Vaisiaus centre yra plokščias branduolys – sėkla, ją spaudžiant išgaunamas kiek mažiau žinomas produktas – mangų aliejus (sviestas). 

Natūralus mangų sviestas (aliejus) (INCI Mangifera indica) yra spaudžiamas mechaniniu būdų iš mango vaisiaus branduolių. Iš literatūros duomenų yra žinoma, kad aliejuje gausu riebiųjų oleino (oleic acid) ir stearino rūgščių (stearic acid) [2], kurios yra natūraliai randamos augaliniuose riebaluose, todėl aliejus pasižymi minkštinančiomis [3], valomosiomis savybėmis, taip pat kosmetikos gaminiuose gali būti naudojamas kaip emulsijos stabilizatorius, tirštiklis [4]. Be šių veikliųjų medžiagų aliejuje natūraliai yra polifenolių [5]– veikia kaip antioksidantas, gali padėti kovoti su aplinkos daromu poveikiu odai [6]

Mangų aliejus (sviestas) dėl savo sudėtyje esančių natūralių veikliųjų medžiagų yra naudojamas ne tik kaip koncentruotas produktas, bet ir įvairiuose natūraliuose kosmetikos gaminiuose kaip viena iš sudedamųjų dalių: rankų, odos, plaukų ar lūpų priežiūros priemonėse. 

Laikyti sausoje ir tamsioje vietoje, atokiau nuo tiesioginės saulės šviesos ir šilumos. Aukštesnėje nei 40°C temperatūroje skystėja.

Dėmesio! Savybės, indikacijos, naudojimo metodai yra paimti iš aromaterapijos, hidroterapijos ir fitoterapijos knygų, svetainių ar kitų internetinių šaltinių. Visa tai yra paprastai ir lengvai randama, daugelis jų patvirtinta mokslinės aplinkos. Informacija pateikiama informaciniais tikslais ir jokiu būdu negali būti traktuojama kaip medicininės paskirties. Dėl bet kokio naudojimo gydymo tikslais ar esant alergijoms būtina kreiptis į gydytoją.

Literatūros šaltiniai:

[1]https://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/09176?fgcd=&manu=&format=Full&count=&max=25&offset=&sort=default&order=asc&qlookup=09176&ds=&qt=&qp=&qa=&qn=&q=&ing=

[2]Nzikou JM, et al., Extraction and Characteristics of Seed Kernel Oil from Mango (Mangifera indica).Research Journal of Environmental and Earth Sciences, 2010, 2 (1) , 31-35

[3]http://ec.europa.eu/growth/tools-databases/cosing/index.cfm?fuseaction=search.details_v2&id=77906;

[4]http://ec.europa.eu/growth/tools-databases/cosing/index.cfm?fuseaction=search.details_v2&id=79070

[5]Willis Owino, Department of Food Science and Technology, Jomo Kenyatta University of Agriculture and Technology, Evaluation of the proximate composition, antioxidant potential, and antimicrobial activity of mango seed kernel extracts., https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5332260/

[6]O. V. Zillich et al., Polyphenols as active ingredients for cosmetic products. International Journal of Cosmetic Science, 2015, 37, 459-461

Country of origin: Indija.

Sudėtis

Ingredients (sudedamosios dalys): Mangifera Indica Seed Butter (mangų sviestas).

Naudojimas

Odos priežiūrai

Kaip odos kosmetikos priemonė ar ingredientas, mangų sviestas yra plačiai naudojamas nes gali padėti:

  •       Minkštinti ir drėkinti;
  •       Švelninti;
  •       Sudėtyje esantys antioksidantai apsaugoti odą nuo senėjimo požymių;
  •       Nuraminti odą ir atkurti lipidų sudėtį.

Tinkamas naudoti: sausai ir brandžiai odai. 

Naudojamas grynas arba kaip ingredientas:

  •       Intensyviai drėkinančiuose kūno kremuose;
  •       Minkštinamuosiuose masažiniuose kremuose ar balzamuose;
  •       Kūno pieneliuose;
  •       Lūpų ir rankų priežiūros priemonėse;
  •       Stangrinamosiose priemonėse

Sąveika su kitomis medžiagomis

Norint pasigaminti odos tipą atitinkančią priežiūros priemonę, mangų aliejus (sviestas) gali būti maišomas su sekančiais augaliniais aliejais:

  •       Brandžiai odai – argano, erškėtuogių, vaistinės agurklės ar opuncijos;
  •       Labai sausai odai – kviečių gemalų, avokado, alyvuogių ar saldžiųjų migdolų;
  •       Stangriai odai – makadamijų ar arbūzų.

 

Plaukų priežiūrai                                                                                                                                                                    

Kaip plaukų priežiūros priemonė ar ingredientas, yra plačiai naudojamas nes gali padėti:

  •       Stiprinti ir suteikti blizgesio;
  •       Maitinti ir minkštinti;
  •       Apsaugoti nuo plaukų galiukų skilinėjimo.

Tinkamas naudoti: sausiems, trapiems, pažeistiems, banguotiems, suskilinėjusiems ir ilgiems plaukams.

Naudojamas grynas kaip kaukė arba sudedamoji dalis šampūnuose, kondicionieriuose, atstatančiuose plaukus kaukėse ar balzamuose.

Sąveika su kitomis medžiagomis

Norint pasigaminti poreikius atitinkančią plaukų priežiūros priemonę, mangų aliejus (sviestas) gali būti maišomas su sekančiomis medžiagomis:

  •       Sustiprinti plaukus ir suteikti blizgesio – keramidais, ricinos aliejumi ar Ylang-Ylang eteriniu aliejumi;
  •       Pamaitinti plaukus – šilko ir ryžių baltymais, fitokeratinu, provitaminu B5.

Dėmesio: skirtas tik išoriniam naudojimui. 

Susijusios prekės

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.

Užsiregistruokite arba Prisijunkite

Parašyti atsiliepimą

Mangų sviestas AMRITA, 100 ml

Mangų sviestas AMRITA, 100 ml

Mangų aliejus (sviestas) pasižymi maitinančiomis ir minkštinančiomis savybėmis, todėl yra plačiai naudojamas natūralus arba kaip sudedamoji dalis odos ir plaukų priežiūrai. Plaukams gali suteikti blizgesio ir apsaugoti nuo galiukų skilinėjimo, odai– raminti ir minkštinti.