Iki kovo 31d. Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 0.99 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

Ekologiški kakavos milteliai RAW 10-12% EKO PLANET, 200 g

5,25 € su PVM

Sumažinto riebumo kakavos milteliai RAW 10-12%.

Kakavos milteliai puikiai tiks karšto šokolado ir kitų karštų gėrimų gamybai, pieno kokteiliams gardinti, pudingams, įvairiems kepiniams, desertų papuošimui.

Prekė įdėta į krepšelį.

Prekės kodas: EP-KKV-200

Sertifikatai:

LT EKO-001
non EU Agriculture
Galiojimo data: 2026-01-19

Apie prekę

Kakavos milteliai - sausa, miltelių pavidalo medžiaga, gaunama iš kakavos pupelių, kurios yra kakavmedžio (Theobroma cacao) sėklos.

Išimtos iš sunokusio kakavos vaisiaus sėklos fermentuojamos kartu su ant jų esančiu minkštimu. Rūgimo metu pupelių viduje pakilusi temperatūra nutraukia gyvybinius procesus, o susidarę organiniai junginiai suteikia pupelėms skonį. Kakavos pupelės yra apdorojamos, kad išgautų riebalinį komponentą, žinomą kaip kakavos sviestas, paliekant kietą masę, vadinamą kakavos kietosiomis medžiagomis. Fermentuotos pupelės džiovinamos – kad jose liktų kuo mažiau drėgmės ir jos negestų. Be to, išdžiovintos kakavmedžio sėklos perrenkamos. Tada šios kakavos kietosios medžiagos sumalamos į smulkius miltelius, ir taip galiausiai gaunami kakavos milteliai.

Tai aukščiausios kokybės kakava kepiniams ir gėrimams. Ši kakava yra aukšto riebumo – kakavos sviesto šiame produkte yra nuo 20 iki 22 proc. Kuo aukštesnis riebumas, tuo kokybiškesnė kakava, tuo ji tamsesnė ir tuo jos skonis gilesnis, o kepiniuose net neatskirsite, kad tai kakava, o ne šokoladas.

Eko planet kakavos milteliai gaminami iš kakavos pupelių, užaugintų ir perdirbtų pagal ekologinio ūkininkavimo principus. Ekologinis ūkininkavimas paprastai apima sintetinių pesticidų, herbicidų ir genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) naudojimo vengimą ir tvarių bei aplinką tausojančių žemės ūkio metodų propagavimą.

Vienas iš ekologiškų kakavos miltelių pranašumų yra tas, kad juose gali būti mažiau kenksmingų sintetinių cheminių medžiagų, naudojamų tradiciniame ūkininkavime, likučių. Be to, remiant ekologinį žemės ūkį galima skatinti tvaresnę ir aplinką tausojančią ūkininkavimo praktiką.

Laikymo sąlygos: laikyti sandarioje pakuotėje, sausoje, vėsioje vietoje. 

Gamintojas: UAB EKO PLANET
Kilmės šalis: ne ES

Sudėtis

Sudedamosios dalys: ekologiški kakavos milteliai sumažinto riebumo 10-12%

Maistinė vertė

Maistinė vertė 100 g

Energetinė vertė 1479 kJ, 355 Kcal
Riebalų 11 g (10 - 12%)
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 6.6 g
Angliavandenių 25 g
 - iš kurių cukrų 0.5 g
Skaidulinių medžiagų 32 g
Baltymų 24 g
Druskos 0 g

 

Naudojimas

Kakavos milteliai yra universalus ingredientas, kurį galima naudoti įvairiose kulinarijos srityse, kad patiekalai būtų sodraus šokolado skonio ir spalvos. Štai keli įprasti kakavos miltelių naudojimo būdai:

 Kepiniai:

- Pyragai ir pyragaičiai: įpilkite kakavos miltelių pyrago tešlą, kad gautumėte gilų šokolado skonį. Naudokite kakavą šokoladinių pyragų, sausainių ir šokoladinių keksiukų receptuose.
- Sausainiai: į sausainių tešlą įpilkite kakavos miltelių, kad pagamintumėte šokoladinius sausainius.
- Blynai ir greita duona: pagerinkite bandelių ir greitos duonos skonį į tešlą įdėdami kakavos miltelių.
- Šokoladinis glaistas: sumaišykite kakavos miltelius su sviestu, cukraus pudra ir pienu, kad gautumėte skanų šokoladinį glaistą.

Gėrimai:

- Karštas šokoladas: sumaišykite kakavos miltelius su karštu pienu ir pasirinktu saldikliu, kad pagamintumėte klasikinį karštą šokoladą.
- Šokoladiniai kokteiliai: pridėkite kakavos miltelių į savo mėgstamo kokteilio receptą, kad gautumėte šokoladinį skonį.

Padažai ir įdarai: 

- Šokolado padažas: kakavos miltelius sumaišykite su cukrumi, sviestu ir grietinėle, kad gautumėte sodrų šokoladinį padažą, kuriuo būtų galima aplieti ledus ar desertus.
- Šokolado ganašas: sumaišykite kakavos miltelius su karšta grietinėle, kad sukurtumėte universalų šokoladinį ganašą, kurį būtų galima naudoti kaip įdarą ar glajų.

Pusryčiams: 

- Avižiniai dribsniai: įmaišykite kakavos miltelius į savo rytinę avižinę košę, kad paįvairintumėte pusrytinę košę.
- Blynai ir vafliai: į blynų ar vaflių tešlą įpilkite kakavos miltelių, kad gautumėte šokolado skonio pusryčius.

Užkandžiai:

- Šokoladiniai triufeliai: sumaišykite kakavos miltelius su grietinėle ir šokoladu, kad pagamintumėte naminius šokoladinius triufelius.
- Energy Bites: įpilkite kakavos miltelių į energiją suteikiančių vieno kąsnio riešutų ir vaisių užkandžius arba granola batonėlių receptus, kad gautumėte papildomo skonio.

Susijusios prekės

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.

Užsiregistruokite arba Prisijunkite

Parašyti atsiliepimą

Ekologiški kakavos milteliai RAW 10-12% EKO PLANET, 200 g

Ekologiški kakavos milteliai RAW 10-12% EKO PLANET, 200 g

Sumažinto riebumo kakavos milteliai RAW 10-12%.

Kakavos milteliai puikiai tiks karšto šokolado ir kitų karštų gėrimų gamybai, pieno kokteiliams gardinti, pudingams, įvairiems kepiniams, desertų papuošimui.